Το κίνητρο που ώθησε κατά την κατηγορία τη Ρούλα Πισπιρίγκου να προχωρήσει στην βαρύτατη αξιόποινη πράξη της δολοφονίας της κόρης της Τζωρτζίνας επιχείρησε να… ανιχνεύσει ο συνήγορος υπεράσπισης της Αλέξης Κούγιας ο οποίος υπέβαλε δεκάδες ερωτήσεις στον εν διαστάσει σύζυγό της εντολέως του Μάνο Δασκαλάκη θέλοντας να ελέγξει και την αξιοπιστία του ως μάρτυρα κατηγορίας.

Ο Μάνος Δασκαλάκης απαντώντας είπε πως εικάζει ότι το κίνητρο της κατηγορουμένης ήταν να τον εκδικηθεί επαναλαμβάνοντας ότι μέχρι τη σύλληψη της τη θεωρούσε άψογη μητέρα. Διευκρίνισε δε, πώς μετά τη σύλληψη της και αφού επέστρεψε πίσω στην Πάτρα περί τον Οκτώβριο του 2022 έβαλε τα πράγματα σε μια σειρά και έχει καταλήξει σε κάποιες κρίσεις και συμπεράσματα για την υπόθεση αυτή που βρίσκεται σε πρώτο πλάνο εδώ και πολύ καιρό

Αλ. Κούγιας : Εμμένετε στην άποψη σας ότι ο λόγος για τους θανάτους ήταν η εκδίκηση; Το λέτε μόνο για την Τζωρτζίνα;

Μ. Δασκαλάκης : Για την Τζωρτζίνα το είπα αποκλειστικά. Είναι μία εικασία. Όπως και ότι το πένθος θα μας έφερνε πιο κοντά.

Αλ. Κούγιας: Αυτό δεν το έχετε πει ξανά. Έχετε καταθέσει πως σας είχε απειλήσει οτι θα σας πάρει παιδιά κλπ. Πως συνδυάζετε το ότι θα σας πάρει τα παιδιά με το ότι τα σκότωσε;

Μ. Δασκαλάκης : Δε τα είδα ξανά τα παιδιά. Η ίδια κατάληξη είναι.

Αλ. Κούγιας : Ποιο ήταν το κίνητρο της, όταν σκότωσε τη Μαρία Ελένη την περίοδο που ήσασταν αγαπημένοι;

Μ. Δασκαλάκης : Μας είπαν οι γιατροί πως η Μαλένα θα έπρεπε να μείνει στην Αθήνα και εγώ θα έπρεπε να πάω στην Πάτρα για να δουλέψω.

Αλ. Κούγιας : Άρα το κίνητρο της για την Μαρία Ελένη, ήταν για να πάει στην Αθήνα;

Μ. Δασκαλάκης : Για να μην παραμείνει στην Αθήνα.

Αλ. Κούγιας :Δηλαδή εσείς θα μένατε μόνος στην Πάτρα και θα κάνατε τι;

Μ. Δασκαλάκης : Μπορεί επειδή θα έμενα μόνος και θα έκανα ό, τι ήθελα. Είχε προηγηθεί εξωσυζυγική σχέση που είχα το 2018.

Αλ. Κούγιας: Την Ίριδα γιατί;

Μ. Δασκαλάκης : Είχαμε χωρίσει ήμασταν σκοτωμένοι

Αλ. Κούγιας : Γιατί δηλαδή;

Μ. Δασκαλάκης : Για να με γυρίσει κοντά της.

Τα μηνύματα

Ο Αλέξης Κούγιας εστίασε και σε μηνύματα που το ζευγάρι είχε ανταλλάξει την επίμαχη περίοδο σε μια προσπάθεια να καταδείξει πως «η σχέση δεν είχε διαλυθεί» και πως ο μάρτυρας επεδίωκε να διατηρήσουν τη σχέση τους εκφράζοντας την αγάπη και το θαυμασμό του στην 34χρονη.

Ο μάρτυρας ερμηνεύοντας τα μηνύματα ανέφερε πως είναι «μεγάλα λόγια και προσπάθεια να ξανά είμαστε μαζί». «Ήταν η μάνα των παιδιών μου» είπε αναφερόμενος σε κοινές τους φωτογραφίες ενώ η Τζωρτζίνα ήταν ήδη παραπληγική επαναλαμβάνοντας πως εκείνη την περίοδο υποκρινόταν.

Ο Μάνος Δασκαλάκης σχολίασε πως τα μηνύματα στα οποία αναφέρεται η υπεράσπιση είναι αποσπασματικά και δεν γίνεται λόγος σε αυτά που αφορούσαν τα «ξεσπάσματα ζήλιας» της κατηγορούμενης.

Μάλιστα, από την έδρα, μετά από σχετική παρέμβαση της εισαγγελέως, τονίστηκε πως θα αναζητηθεί το σύνολο των μηνυμάτων τα οποία υπάρχουν σε cd στη δικογραφία.

Η κατάθεση του Μάνου Δασκαλάκη συνεχίζεται την προσεχή Παρασκευή.