Στις ερωτήσεις του Αλέξη Κούγια, υπερασπιστή της κατηγορουμένης Ρούλας Πισπιρίγκου για το θάνατο των τριών παιδιών ανήλικων κοριτσιών τους, καλείται σήμερα να απαντήσει ο εν διαστάσει σύζυγός της Μάνος Δασκαλάκης.

Η δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη ενώπιον του Μεικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας, αφορά το θάνατο του ενός από τα τρία παιδιά της οικογένειας και συγκεκριμένα της 9χρονης Τζωρτζίνας.

Πισπιρίγκου: Νέα στοιχεία για την κεταμίνη – Πώς δείχνουν την ενοχή της

Ο Αλέξης Κούγιας από την προηγούμενη συνεδρίαση του δικαστηρίου είχε δώσει σημεία γραφής για το ότι η σημερινή ημέρα δεν θα είναι εύκολη για τον Μάνο Δασκαλάκη για τον οποίο, όπως χαρακτηριστικά είχε πει, με την κατάθεσή του κατέστρεψε το κίνητρο Πισπιρίγκου ως προς τη δολοφονία της μικρής Τζωρτζίνας.

«Σήμερα είχαμε και μία ευχάριστη έκπληξη» είχε πει ο Αλέξης Κούγιας «Ο σύζυγος -ακόμη- της κατηγορουμένης κατέστρεψε εντελώς το κίνητρο το οποίο είχε αναπτύξει αρχικά ο εισαγγελέας που έκανε την πρόταση στο συμβούλιο και το δέχτηκε το συμβούλιο. Σήμερα ο κ. Δασκαλάκης είπε πράγματα, τα οποία ουσιαστικά δεν έχουν καμία σχέση με αυτά που ανέφερε στην πρότασή του ο εισαγγελέας και δέχτηκε το βούλευμα».

Και συνέχισε με ένα ενδιαφέρον σκεπτικό: «ενώ το επιχείρημα του εισαγγελέα για το κίνητρο ήταν ότι ‘σκότωσε τα παιδιά για να κρατήσει τον σύζυγό της’, ο κ. Δασκαλάκης είπε σήμερα ότι ‘σκότωσε το παιδί για να εκδικηθεί τον ίδιο’. Όμως, δυστυχώς, δεν μπορώ να σας αποκαλύψω τα στοιχεία που έχουμε στα χέρια μας». Και πρόσθεσε «λυπάμαι πολύ που θα το πω, φοβόμουν ότι θα γίνει, αλλά δεν ήθελα να το πιστέψω, κάποιος θα βρεθεί πολύ άσχημα κατηγορούμενος».

Η κατάθεση Μάνου Δασκαλάκη

Ο Μάνος Δασκαλάκης κατά την διάρκεια της εξέτασής του από το δικαστήριο είχε καταθέσει πως ο χαμός της Τζωρτζίνας σχετίζεται άμεσα με την απόφαση του να φύγει για ακόμη μία φορά από το σπίτι όπου είχε επιστρέψει όταν η 9χρονη έμεινε καθολικά ανάπηρη μετά από επεισόδιο ανακοπής που υπέστη στο Νοσοκομείο.

Καταθέτοντας, υποστήριξε πως η άρνηση του να δεχθεί την πρόταση της 34χρονης για επανασύνδεση και η δική της άρνηση στο να δεχθεί ότι η επιστροφή του αφορούσε αποκλειστικά και μόνο την κατάσταση της υγείας του παιδιού τους, ήταν αυτή που οδήγησε το κοριτσάκι ξανά, στο Νοσοκομείο και εν συνεχεία στην απώλεια του.

«Το έκανε για να με τιμωρήσει» είπε ο Μάνος Δασκαλάκης στο δικαστήριο, δίνοντας αφορμή στην υπεράσπιση της Ρούλας Πισπιρίγκου να μιλήσει για καταστροφή του κινήτρου και κατά συνέπεια του κατηγορητηρίου.

Η σημερινή ακροαματική διαδικασία αναμένεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.