Η Κλινική ΡΕΑ πρωτοπορεί για ακόμα μία φορά στον τομέα των ελάχιστα επεμβατικών χειρουργικών τεχνικών εγκαθιστώντας πρώτη στην Ελλάδα το νέο επαναστατικό Υστεροσκοπικό Morcellator Bigatti (IBS) που δίνει στο χειρουργό το μεγάλο πλεονέκτημα της υστεροσκοπικής αφαίρεσης παθολογικών ενδομητρικών εστιών (πολυπόδων, υποβλεννογόνιων ινομυωμάτων και υπολειμμάτων πλακούντα), αποφεύγοντας την θερμική βλάβη στο ενδομητρικό βλεννογόνο καθώς η λειτουργία του είναι καθαρά μηχανική.

To Υστεροσκοπικό Morcellator διαθέτει εξωτερική διάμετρο μόλις 6 χιλιοστών και συνεπώς εισάγεται με μεγάλη ευκολία και με ελάχιστη διαστολή του τραχήλου και επιτρέπει την άμεση και ταχεία μηχανική αφαίρεση ενδομήτριων παθολογικών εστιών χωρίς τη χρήση συμβατικού ρεζεκτοσκοπίου ή άλλων μορφών θερμικής ενέργειας.Η αφαίρεση πολυπόδων, υποβλεννογόνιων ινομυωμάτων και υπολειμμάτων πλακούντα με το υστεροσκοπικό Morcellator δεν προκαλεί καμία θερμική βλάβη στους τριγύρω υγιείς ιστούς ενώ ο ιστός που αφαιρείται, αναρροφάται και συλλέγεται σε σύστημα ειδικών φίλτρων.

Η πρόκληση θερμικών βλαβών στην ενδομητρική κοιλότητα πρέπει να αποφεύγεται, ιδιαίτερα στις αναπαραγωγικές ηλικίες. Το Υστεροσκοπικό Morcellator δίνει στους ιατρούς της Κλινικής ΡΕΑ τη δυνατότητα της υστεροσκοπικής αφαίρεσης παθολογικών εστιών του ενδομητρίου, χωρίς την πρόκληση θερμικών βλαβών, αφήνοντας ανεπηρέαστο τον υγιή ιστό. Το γεγονός αυτό σε συνδυασμό με την ελάχιστη διαστολή του τραχήλου λόγω της μικρής διαμέτρου του συστήματος (6mm), είναι μείζονος σημασίας για τις γυναίκες αναπαραγωγικής ηλικίας σε ότι αφορά τη γονιμότητα και την ομαλότητα της κύησης ενώ γενικότερα η μέθοδος αυτή βοηθάει την φυσιολογική λειτουργία του ενδομητρίου σε γυναίκες όλων των ηλικιώναποφεύγοντας τις επιπλοκές των προηγούμενων τεχνικών.

Η Κλινική ΡΕΑ παραμένει πρωτοπόρος στις επενδύσεις για ανανέωση και αναβάθμιση του ιατρικού της εξοπλισμού με νέες τεχνολογίες αιχμής που σκοπό έχουν την βελτιστοποίηση της ποιότητα των παρεχόμενων υπηρεσιών