Ένας νέος θάνατος πολυεκατομμυριούχου, πρώην φίλου του Βλαντιμιρ Πούτιν, και πρόσφατα επικριτή του για τον πόλεμο στην Ουκρανία απασχολεί τα διεθνή μέσα ενημέρωσης.

Πρόκειται για τον 66χρονο βιομήχανο τροφίμων, Πάβελ Αντόφ, μέλος στο κύριο φιλοπουτινικό κόμμα «Ενωμένη Ρωσία», ο οποίος τον περασμένο Ιούνιο είχε ταχθεί κατά της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία και είχε χαρακτηρίσει τις αεροπορικές επιδρομές στο Κίεβο ως ρωσική «τρομοκρατία» που τραυματίζει Ουκρανούς πολίτες.

Έπεσε από το μπαλκόνι

Ο πολυεκατομμυριούχος βρισκόταν σε ταξίδι για να γιορτάσει τα 66α γενέθλιά του. Χθες την ημέρα των Χριστουγέννων, σύμφωνα με το ινδικό δίκτυο NDTV,  ο Αντόφ έχασε τη ζωή του όταν έπεσε υπό αδιευκρίνιστες συνθήκες στο κενό από το μπαλκόνι του 3ου ορόφου της σουίτας του ξενοδοχείου όπου διέμενε.


Ο γενικός πρόξενος της Ρωσίας στην Καλκούτα Αλεξέι Ιντάμκιν δήλωσε στο TASS ότι ο Αντόφ «έπεσε» από το παράθυρο ενός ξενοδοχείου στην πολιτεία Οντίσα.

«Παρακολουθούμε στενά την έρευνα και λαμβάνουμε όλες τις πληροφορίες από την αστυνομία της Οντίσα», δήλωσε ο διπλωμάτης.

Ο Πάβελ Αντόφ ήταν παντρεμένος και βουλευτής στη νομοθετική συνέλευση της περιφέρειας Βλαντίμιρ ενώ είχε καταγραφεί ως ο υψηλότερα αμειβόμενος εκλεγμένος αξιωματούχος της Ρωσίας για το 2019.

Οι επικρίσεις για τον πόλεμο στην Ουκρανία

Ο Αντόφ είχε μιλήσει με σκληρά λόγια κατά των ρωσικών βομβαρδισμών στο Κίεβο. Επισήμανε, μάλιστα, ένα ρωσικό πυραυλικό πλήγμα, λέγοντας: «Ένα κορίτσι ανασύρθηκε κάτω από τα ερείπια, ο πατέρας του κοριτσιού φαίνεται να έχει πεθάνει. Η μητέρα προσπαθεί να ανασυρθεί με γερανό – είναι παγιδευμένη κάτω από μια πλάκα. Για να πούμε την αλήθεια, είναι εξαιρετικά δύσκολο να το αποκαλέσουμε αυτό οτιδήποτε άλλο εκτός από τρόμο».

Ωστόσο στη συνέχεια απέσυρε το σχόλιό του και ζήτησε συγγνώμη, υποστηρίζοντας ότι η ανάρτησή του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης ήταν «μια ατυχής παρεξήγηση» και ένα «τεχνικό λάθος» και επιμένοντας ότι «πάντα υποστήριζε τον πρόεδρο».