Ένα σύνολο χειρόγραφων σημειώσεων του Χίτλερ θα διατεθεί προς πώληση σε δημοπρασία στην Ισπανία. Ήταν πριν από την ομιλία του στις 27 Φεβρουαρίου του 1925 που σηματοδότησε την έναρξη του Ναζισμού.

Τα χειρόγραφα του Χίτλερ, που δεν είχαν δει μέχρι σήμερα το φως της δημοσιότητας, γίνονται γνωστά μετά από περίπου 100 χρόνια. Προσφέρουν μια εικόνα για την περίοδο που εδραίωσε την ιδεολογία και τα σχέδιά του για το ναζιστικό κόμμα της Γερμανίας.

Οι σημειώσεις του ξεκινούν με τον ίδιο να κυκλώνει το έτος 1918, ακολουθούμενο από τις λέξεις «τι είχε συμβεί» και «τι πήγε στραβά;». Επιτίθεται σε άλλα πολιτικά κόμματα, περιγράφοντας εκείνα στα αριστερά ως «εγκληματίες» και εκείνα στα δεξιά ως πολύ δειλά» για να κάνουν χρήση βίας.

Τα εξαιρετικά σπάνια χειρόγραφα, σύμφωνα με την Daily Mail, θα διατεθούν προς πώληση στο International Autograph Auctions, στη Μάλαγα της Ισπανίας. Προέρχονται από την ιδιωτική συλλογή ανώνυμου Ευρωπαίου συλλέκτη και αναμένεται να πωληθούν έναντι 26.000 λιρών.

Ο Χίτλερ εκφώνησε την ομιλία του στις 27 Φεβρουαρίου του 1925 μπροστά σε 3.000 άτομα. Στην ίδια μπυραρία όπου είχε επιχειρήσει το αποτυχημένο πραξικόπημα δύο χρόνια νωρίτερα.

Μόλις αποφυλακίστηκε, φρόντισε να επισημάνει την εξουσία του στο πρόσφατα μεταρρυθμισμένο Εθνικοσοσιαλιστικό Γερμανικό Εργατικό Κόμμα, το οποίο είχε τεθεί εκτός νόμου κατά τη διάρκεια της φυλάκισής του.

Ο Χίτλερ εξέφρασε τη δυσαρέσκειά του για την ανακωχή του 1918, όταν η Γερμανία έχασε τον πόλεμο και ακρωτηριάστηκε από τις πολεμικές αποζημιώσεις. Ο μελλοντικός δικτάτορας χαρακτήρισε το ναζιστικό κόμμα ως τη μόνη ελπίδα για τη σωτηρία της Γερμανίας. Ανακήρυξε τον εαυτό του απόλυτο κυρίαρχό του.

«Κατά τη διάρκεια όλων αυτών, το έθνος καταστρέφεται, λεηλατείται εγχώρια και διεθνώς. Θα μπορούσε κάτι να βοηθήσει; Η ίδρυση του NSDAP…», έγραφε ο Χίτλερ.

Σε διάγραμμα για τα πολιτικά κόμματα στη Γερμανία, ο Χίτλερ έγραφε χαρακτηριστικά: «Στα αριστερά… Προλεταριάτο… Μαρξισμός… τελειωμένοι για τα καλά λόγω εγκληματικότητας και στα δεξιά… Αστοί… Αστικά κόμματα. Διαλυμένα λόγω δειλίας». «Τα κόμματα απορρίπτουν τη βία -δειλά», σημειώνει σε άλλο σημείο.

Χίτλερ: Κανείς δεν θα μου θέσει όρους

Αναφέρεται στη διάσπαση του ναζιστικού κόμματος κατά τη διάρκεια της φυλάκισής και στα ψέματα άλλων ηγετών όπως ο Ernst Rohm. O Rohm εκτελέστηκε το 1934, καθώς ο Χίτλερ ένιωσε να απειλείται από την αυξανόμενη επιρροή του.

«Αν έρθει κάποιος και προσπαθήσει να μου βάλει όρους, τότε θα του πω: «φίλε, περίμενε να δεις τι όρους έχω να σου θέσω εγώ»», έγραφε χαρακτηριστικά. Στοιχείο που επιβεβαιώνει την άνευ όρων εξουσία του στο κόμμα.

«Μετά από έναν χρόνο θα με κρίνετε σύντροφοί μου. Εάν δεν έχω ενεργήσει σωστά, τότε θα δώσω ξανά το γραφείο μου στα χέρια σας. Αλλά μέχρι εκείνη τη στιγμή αυτός είναι ο κανόνας: ηγούμαι μόνος του κινήματος και κανείς δεν θα μου θέσει όρους από τη στιγμή που φέρω προσωπικά την ευθύνη. Φέρω την πλήρη ευθύνη για όλα όσα συμβαίνουν στο κίνημα».