«Αυτό που έχει πετύχει η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι η φτώχεια να επιστρέφει ξανά στη χώρα, να έχουμε αρνητικά ρεκόρ σε αυξήσεις στις τιμές στην ενέργεια και να πληρώνουμε τα πιο ακριβά καύσιμα», αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, απαντώντας στον κυβερνητικό εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Ο κ. Ηλιόπουλος υποστηρίζει πως «ταυτόχρονα με την άρνηση μείωσης του ΦΠΑ σε βασικά είδη διατροφής, την επιβολή πλαφόν στην ενέργεια και μείωση του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης στα καύσιμα, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συντονίζει κανονικά τη λεηλασία κατά της κοινωνίας».

Και προσθέτει ότι «οι αρνητικές πρωτιές δείχνουν την ανεπάρκεια Μητσοτάκη να στηρίξει την κοινωνία και την εξάρτηση από τα συμφέροντα των ισχυρών».

«Όσο για το πολιτικό προσωπικό της κυβέρνησης Μητσοτάκη, το μίσος είναι βαριά λέξη, το μόνο που τους αξίζει είναι λύπηση και απαξία», καταλήγει ο Νάσος Ηλιόπουλος.

Οικονόμου: «Απύθμενη εμμονή Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη»

Νωρίτερα, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, σχολιάζοντας την συνέντευξη του Αλέξη Τσίπρα και τα όσα δήλωσε για την κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό, τόνισε με ανάρτησή του πως «το γεγονός ότι, ακόμη και από τις διακοπές του στην Πορτογαλία, επιδίδεται σε άλλη μια ποταπή επίθεση λάσπης προς τον πρωθυπουργό, αναδεικνύει την απύθμενη εμμονή του κ. Τσίπρα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη».

Ο Γιάννης Οικονόμου, μάλιστα, έκανε λόγο για «μίσος», λέγοντας ότι «είναι ο θυμός των αδύναμων».