Προετοιμασία: 5′ Μαγείρεμα: 12′

ΥΛΙΚΑ (για 2 μερίδες)

300 γρ. μοσχαρίσιο κιλότο, κομμένο σε λεπτές φέτες (escalopes)

50 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσης

30 γρ. βούτυρο

30 ml ελαιόλαδο

1 μικρή σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη

1 κ.γ. κάπαρη, ξαλμυρισμένη

40 ml λευκό ξηρό κρασί

100 γρ. ζωμός λαχανικών ή κότας (από βιολογικό κύβο ή από ζελέ ψυγείου ή αν έχουμε σπιτικό

1 κ.σ. μαϊντανός, ψιλοκομμένος

Ξύσμα από 2 μοσχολέμονα ή λάιμ ή λεμόνια ακέρωτα

30 ml χυμός λεμονιού

Αλατοπίπερο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ζητούμε από τον κρεοπώλη να χτυπήσει τις φέτες του κρέατος. Θέλουμε να χτυπηθούν για να μαλακώσουν αλλά όχι υπερβολικά για να μη σπάσουν οι ίνες. Αν έχουμε σφυρί κρέατος μπορούμε να το κάνουμε στο σπίτι αφού καλύψουμε το κρέας με χαρτί για ψήσιμο. Αλευρώνουμε το κρέας και τινάζουμε τις φέτες για να φύγει το επιπλέον αλεύρι.

Σε μια ρηχή κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ζεσταίνουμε το βούτυρο με το λάδι και προσθέτουμε τις φέτες του κρέατος. Μαγειρεύουμε για λίγα λεπτά από κάθε πλευρά (3-4) μέχρι να χρυσαφίσουν.

Προσθέτουμε το σκόρδο, την κάπαρη και σβήνουμε με το κρασί. Μόλις εξατμισθεί το αλκοόλ προσθέτουμε τον ζωμό, τον μαϊντανό, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού (ανάλογα με το πόσο όξινο θέλουμε το φαγητό), αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για περίπου 4-5 λεπτά μέχρι να δέσει η σάλτσα. Σερβίρουμε αμέσως συνοδεύοντας με φρέσκια σαλάτα.