Τα παραδοσιακά τρόφιμα, σαν πρώτες ύλες, είναι σίγουρα υγιεινά αφού δεν υπόκεινται σε χημική επεξεργασία, ενώ παράλληλα είναι πολύ γευστικά. Αρκετές κλινικές μελέτες έχουν τεκμηριώσει τη θετική τους επίδραση στην υγεία. Γνωρίζουμε λοιπόν ότι μπορούν να εξυπηρετήσουν την καλύτερη λειτουργία του ανοσοποιητικού, του πεπτικού και του καρδιαγγειακού συστήματος, την καλύτερη εγκεφαλική λειτουργία αλλά και τον μεταβολισμό συνολικά.
Η προσθήκη τους στην καθημερινή διατροφή, προσφέρει μία άμεση ενεργειακή ανάταση, καλύτερη αίσθηση στο στομάχι και στην εντερική λειτουργία και μετά τις πρώτες εβδομάδες, βελτιωμένη εικόνα επιδερμίδας, αθλητικής απόδοσης και συχνά απώλεια βάρους.
Στη χώρα που ζούμε, αν και τις τελευταίες δεκαετίες γίνεται μία συνεχή προσπάθεια απομάκρυνσης από τα παραδοσιακά τρόφιμα και υιοθέτησης των δυτικών προτύπων διατροφής, είναι ακόμα ευτυχώς εύκολο να έχουν όλοι πρωτογενείς και παραδοσιακές πρώτες ύλες.
Πώς μας ωφελούν λοιπόν τα παραδοσιακά τρόφιμα και γιατί αξίζει να τα καταναλώνουμε;
Ποια αξίζουν μια θέση καθημερινά στο τραπέζι μας;
Οι απαντήσεις και περισσότερες πληροφορίες στο τεύχος Μαΐου του Vita που κυκλοφορεί αυτή την Κυριακή με ΤΟ ΒΗΜΑ.