ΑΦΙΕΡΩΜΑ: ΦΡΑΟΥΛΑ

Λικέρ

Ευωδιάζει φράουλα και γίνεται πανεύκολα.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 10΄, Αναμονή 48 ώρες

ΥΛΙΚΑ  (για περίπου 1½ λίτρο)

500 γρ. φράουλες

500 γρ. ζάχαρη

800 ml κονιάκ ή βότκα ή ρακί

 ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις φράουλες και αφαιρούμε τα κοτσάνια τους. Τις στεγνώνουμε με απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τις χτυπάμε στο μπλέντερ μαζί με τη ζάχαρη. Προσθέτουμε το ποτό ανακατεύουμε και αδειάζουμε το μείγμα σε αποστειρωμένο μπουκάλι. Το βάζουμε στο ψυγείο για 2 μέρες (48 ώρες). Σουρώνουμε το λικέρ και το σερβίρουμε με θρυμματισμένο πάγο. Το συντηρούμε στο ψυγείο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk