Ένοχοι για τη δολοφονία ενός πεντάχρονου αγοριού κρίθηκαν η μητέρα, ο πατριός του και ένας 14χρος έφηβος, σε μία υπόθεση που προκαλεί σοκ και δέος. Τον δολοφόνησαν μετά από μήνες κακοποίησης, σύμφωνα με το δικαστήριο.

Το πεντάχρονο αγόρι δολοφονήθηκε από τη μητέρα του, τον πατριό του και έναν 14χρονο νεαρό μετά από μήνες κακοποίησης και φυλάκισης στο «μπουντρούμι» της μικρής, σκοτεινής κρεβατοκάμαρας του.

Όταν ο Λόνγκαν Μουάνγκι πέθανε από το είδος των τραυματισμών που συνήθως συναντώνται σε άτομα που έχουν εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα ή πτώση από μεγάλο ύψος, η μητέρα του, ο σύντροφός της και ένας έφηβος που εμπλέκεται στην υπόθεση, προσπάθησαν να ξεφύγουν από τη δικαιοσύνη πετώντας το σώμα του σε ένα ποτάμι στη Νότια Ουαλία και τηλεφώνησε στην αστυνομία για να αναφέρει ότι φοβόταν πως είχε απαχθεί.

Η 30χρονη μητέρα του Άγκαραντ Ουίλιαμσον, ο σύντροφός της Τζόν Κόουλ, 40 ετών και ένας 14χρονος που λόγω ηλικίας δεν δημοσιεύθηκε το όνομά του, καταδικάστηκαν για το αποτρόπαιο έγκλημα.

Το αγοράκι είχε 56 εξωτερικά τραύματα όταν βρέθηκε σε ποτάμι της Νότιας Ουαλίας τον περασμένο Ιούλιο.

Εβδομάδες πριν πεθάνει, υπέστη κάταγμα της κλείδας, αλλά δεν μεταφέρθηκε για θεραπεία. Και οι τρεις κατηγορούμενοι κατηγορήθηκαν επίσης για διαστρέβλωση της πορείας της δικαιοσύνης.

«Μου αρέσει να ρίχνω μπουνιές στο κεφάλι παιδιών»

Ο Κόουλ, ο οποίος καταγράφηκε σε κάμερα κλειστού κυκλώματος να μεταφέρει το σώμα του Λόγκαν στον ποταμό Όγκμορ ενώ τον ακολουθούσε ο έφηβος, παραδέχτηκε την κατηγορία. Ο νεαρός, ο οποίος δεν κατέθεσε, είχε ακουστεί νωρίτερα να τραγουδά: «Λατρεύω τα παιδιά, αγαπώ τα παιδιά, μου αρέσει να χτυπάω μπουνιές στο κεφάλι των παιδιών, μου προκαλεί οργασμό».

Ο πατέρας του Λόγκαν Μπεν Μουάνγκι, βρισκόταν στο δικαστήριο για την ετυμηγορία που μόλις ανακοινώθηκε η Ουίλιαμσον ούρλιαζε «όχι, όχι, όχι». Η δικαστής διέκοψε τη διαδικασία για να του πει να σωπάσει. «Από σεβασμό προς τον γιο σας παρακαλώ να είστε ήσυχη κατά την έκδοση της απόφασης», είπε.

Μιλώντας στη συνέχεια σε δημοσιογράφους ο πατέρας του είπε οτι ο Λόγκαν ήταν το «πιο όμορφο αγόρι και ο κόσμος θα είναι ένα πιο κρύο και σκοτεινό μέρος χωρίς το χαμόγελό του και την ευτυχισμένη του ενέργεια. Τον αγάπησα τόσο πολύ και με κάποιο τρόπο πρέπει να ζήσω τη ζωή μου γνωρίζοντας ότι δεν θα τον δω ποτέ να μεγαλώνει».

Το φρικτά βασανιστήρια του 5χρονου

Το παιδί, γνωστό και ως Λόγκαν Ουίλιαμσον, βρέθηκε πεταμένο στο ποτάμι κοντά στο χωριό του Σαρν στο Μπρίτζεντ στις 31 Ιουλίου του περασμένου έτους. Φορούσε πιτζάμες και λέγεται ότι είχε υποστεί μια «βίαιη και διαρκή επίθεση».

Όταν πέθανε, βρισκόταν σε απομόνωση για 10 ημέρες αφού είχε βρεθεί θετικός στην COVID-19 και του φέρονταν σαν «κρατούμενο», είπε η εισαγγελία. Οι Αρχές είπαν οτι εξαφανίστηκε από τα μάτια των αρχών, με την οικογένειά του να χρησιμοποιεί την πανδημία ως πρόσχημα για να τον κρύψει και να τον κακοποιήσει.

Οι αστυνομικοί είπαν ότι η «αυστηρότητα και η έλλειψη τύψεων των κατηγορουμένων φάνηκε από τις προσπάθειές τους να συγκαλύψουν το έγκλημα και τον επακόλουθο ιστό ψεμάτων και εξαπάτησης που ακολουθήσε».

Οι γιατροί παρέπεμψαν την υπόθεση την αστυνομία όταν ο Λόγκαν υπέστη κάταγμα στο χέρι τον Αύγουστο του 2020. Η μητέρα του είπε ότι έπεσε από τις σκάλες. Αργότερα, είπε σε μια φίλη της ότι ο νεαρός ομολόγησε ότι έσπρωξε τον Λόγκαν κάτω από τις σκάλες, αλλά μόλις τον Ιανουάριο του περασμένου έτους το είπε στην αστυνομία.

Μέχρι τον Μάρτιο, ο Λόγκαν και ένα μικρότερο αδερφάκι είχαν το δικό τους κοινωνικό λειτουργό, τον Ιούνιο όμως, τον μήνα πριν πεθάνει, η οικογένεια αφαιρέθηκε από το μητρώο προστασίας των παιδιών. Τον κρατούσαν φυλακισμένο στο μικρό του υπνοδωμάτιο, ένα δωμάτιο σαν μπουντρούμι, με τις κουρτίνες κλειστές και κάγκελα που τον εμποδίζαν να κυκλοφορεί.

Όταν το σώμα του εξετάστηκε, ήταν μελανιασμένο, γδαρμένο και γρατσουνισμένο από το κεφάλι μέχρι τα νύχια, με περισσότερα από 50 σημεία τραυματισμού – και πολλά άλλα μεμονωμένα τραύματα – καταγεγραμμένα. Υπέστη βλάβη στον εγκέφαλο, το συκώτι και το στομάχι. Οι ειδικοί είπαν ότι ο θάνατός του ήταν αργός και επώδυνος.