Εκτός από την υπεράσπιση, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αναλάβει και την κηδεμονία του Κώστα Βαξεβάνη, είναι η απάντηση της Νέας Δημοκρατίας στην ανακοίνωση της Κουμουνδούρου που καλεί την κυβέρνηση να απαντήσει για τις νέες αποκαλύψεις και ζητάει περαιτέρω έρευνα από τη δικαιοσύνη.

Υπεράσπιση και κηδεμονία

Τα διαρκώς νέα στοιχεία που δίνει ο κ. Βαξεβάνης, αναφέρει η ΝΔ, το μόνο που αποδεικνύουν είναι η εμπλοκή του στη «σκευωρία Novartis» του ΣΥΡΙΖΑ κατά των πολιτικών του αντιπάλων.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας έχει ως εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ για μια ακόμη φορά αποδεικνύει ότι το γραφείο Τύπου του είναι το γραφείο του Documento, επισημοποιώντας με τον καλύτερο τρόπο ότι εκτός από την υπεράσπιση έχει αναλάβει και την κηδεμονία του κ. Βαξεβάνη.

»Ο κ. Βαξεβάνης, μέσα στον πανικό του, το μονο που κάνει, είναι να δίνει διαρκως νέα στοιχεία για την εμπλοκή του στη σκευωρία εναντίον 10 πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ. Αφού προχθές λίγο πριν την απολογία του για τα 4 πολύ σοβαρά αδικήματα επιτέθηκε στην ανακρίτρια του δικαστικού συμβουλίου του Αρείου Πάγου, τώρα ο αγαπημένος «ερευνητής» του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε μηνύματα που αντάλλαξε με τον κ. Μανιαδάκη, την περίοδο που στηνόταν η σκευωρία της Novartis.

»Μηνύματα που το μόνο που αποδεικνύουν είναι αυτό που όλοι γνωρίζαμε και για το οποίο ήδη κατηγορείται από την ελληνική δικαιοσύνη. Την συμμετοχή του, δηλαδή, στη σκευωρία εναντίον πολιτικών αντιπάλων του ΣΥΡΙΖΑ και την απόπειρα χειραγώγησης του εν λόγω μάρτυρα.

»Υ.Γ. Άραγε ο κ. Βαξεβάνης θα μας «αποκαλύψει» πόσα από τα 10 εκατομμύρια δολάρια του διωχθέντα από τις αμερικανικές αρχές Ρώσου ολιγάρχη έλαβε ο ίδιος για να στήσει τηλεοπτικό δίκτυο ρωσικής επιρροής στην Ελλάδα;».