Η τέλεια μωβ πατατοσαλάτα

Οι μωβ πατάτες, με γεύση ελαφρώς πιο μεστή από τις συνηθισμένες λευκές και ελαφρύ άρωμα που θυμίζει κάστανο, είναι ιδανικές για βραστές και δη για πατατοσαλάτες.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

ΥΛΙΚΑ

12 μοβ πατάτες

6 σπαράγγια τρυφερά

1 κρεμμύδι

1/4 κούπας φύλλα από μαϊντανό ή 2-3 κ.σ. ψιλοκομμένος μαϊντανός

2 κ.σ. κάππαρη

1 κ.σ. σιναπόσπορος

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Ανθός αλατιού

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Χυμός από ένα λεμόνι

60-70 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά τις πατάτες με την φλούδα και τις βράζουμε επί 30-40 λεπτά. Μόλις κρυώσουν τις ξεφλουδίζουμε και τις κόβουμε σε ροδέλες πάχους 1 εκ.

Καθαρίζουμε τα σπαράγγια από το ξερό κομμάτι και τα κόβουμε σε φέτες 1 εκ.

Κόβουμε το κρεμμύδι σε μικρά καρεδάκια.

Σε μια σαλατιέρα βάζουμε όλα τα υλικά και περιχύνουμε με τον χυμό λεμόνι και το ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk