Μπιφτέκι με πετιμέζι

Αν θέλουμε τα μπιφτέκια μας με λιγότερο λίπος, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε κιμά από φιλέτο.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Ψήσιμο: στον φούρνο 15΄, στο τηγάνι 10΄, στη σχάρα 12΄.

 

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κιλό μοσχαρίσιος κιμάς λάπα και ελιά ή κιλότο (μισό-μισό).

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 μέτριο κρεμμύδι, περασμένο από τον τρίφτη, χωρίς τα υγρά του

3 κ.σ. πετιμέζι

1 κ.σ. ξερή ρίγανη

Αλάτι και πιπέρι

2 κ.σ. κέτσαπ

1 κ.σ. μουστάρδα απαλή

2 αβγά και 1 ασπράδι

4-5 κλωναράκια μαϊντανός, ψιλοκομμένος

1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο

100 γρ. παστράμι ή παστουρμάς (προαιρετικά για έξτρα γεύση)

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα τηγάνι, σε μέτρια φωτιά, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 2 λεπτά, να μαλακώσει. Βάζουμε όλα τα υλικά στον κάδο του μίξερ (μαζί με το σοταρισμένο κρεμμύδι) και τα χτυπάμε με το φτερό, στη μεσαία ταχύτητα, για 7-8 λεπτά. Αν δεν έχουμε μίξερ ή το συγκεκριμένο εξάρτημα, ζυμώνουμε στο χέρι για 10 λεπτά. Ετσι τα μπιφτέκια θα αποκτήσουν μαστιχωτή υφή. Πλάθουμε το μείγμα σε μπιφτέκια των 150 γρ. και πάχους 1 1/2 εκ. και τα ψήνουμε στο τηγάνι με ελάχιστο λάδι, ή στη σχάρα του φούρνου, ή σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα ή σε σχαροτήγανο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Στο Πόρτο – Beverly – Χέλι… Ο κολεξιονέρ Γκαλάτσι-Γκαλάτσι λέει ότι αυτό εδώ θα είναι το καλοκαίρι των ολόχρυσων, άκρως εντυπωσιακών πλωτών βασιλείων, των ελικοπτέρων... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk