Αύριο, Δευτέρα 21 Φεβρουαρίου, στις 11.30, θα ανακοινωθούν οι πρόσθετες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της οπαδικής βίας.

Ιδιώνυμο

Οι ανακοινώσεις θα πραγματοποιηθούν στη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης και Επικοινωνίας από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Τάκη Θεοδωρικάκο, τον Υπουργό Δικαιοσύνης, Κώστα Τσιάρα, τον Υφυπουργό Αθλητισμού, Λευτέρη Αυγενάκη και τον Υφυπουργό παρά τω Πρωθυπουργώ και Κυβερνητικό Εκπρόσωπο, Γιάννη Οικονόμου.

Το κλείσιμο των συνδέσμων χούλιγκαν και την υπό προϋποθέσεις λειτουργία των λεσχών φιλάθλων ανακοίνωσε ο υπουργός προστασίας του Πολίτη, Τάκης Θεοδωρικάκος, αναφερθείς στο πακέτο μέτρων για την οπαδική βία που θα ανακοινωθεί αύριο.

«Η πολιτεία ανταποκρίνεται στη λαϊκή απαίτηση να μπει τέλος σε αυτές τις καταστάσεις», τόνισε.

Παράλληλα, αυστηροποιούνται οι ποινές για όσους μετέχουν σε οπαδική βία και χουλιγκανικές δράσεις. «Θα προβλέπονται ποινές στέρησης ελευθερίας και δε θα υπάρχει η δυνατότητα αναστολής. Θα επικρατήσει το ιδιώνυμο», δήλωσε χαρακτηριστικά.

Ο ίδιος επισήμανε ότι οι ΠΑΕ θα πρέπει να βάλουν «πλάτη» στην προσπάθεια αυτή υπογραμμίζοντας ότι πρέπει να καταλάβουν ότι οι χούλιγκανς δεν είναι η δύναμή τους, μιλώντας σήμερα το πρωί στον ΣΚΑΙ.