Με πολύ ενδιαφέρον διαβάσαμε την ιδιαίτερα περιεκτική βιβλιοκρισία της ελλογιμώτατης καθηγ. κ. Λίζυ Τσιριμώκου  ‘‘Γιάννης Σκαρίμπας – «Απαράσημος» κορυφαίος / Ο Γιάννης Σκαρίμπας και η ιδιαιτερότητα του έργου του μέσα από μια συλλογή σπουδών νεότερων φιλολόγων’’ στο ‘‘ΒΗΜΑ’’ της 16/1

Περιμένομε και το βιβλίο με τις εισηγήσεις της αφιερωμένης ημερίδας στον Αγιαθυμιώτη Γιάννη Σκαρίμπα (Νοέμ. 2014), τα πρακτικά εκείνης της ημερίδας, με συνεπιμέλεια της καθηγ. κ. Κ. Κωστίου, την εισήγηση μεταξύ τόσων άλλων, επίσης σημαντικών, του ελληνιστή κ. Συμεών Σταμπουλού. Ανθρώπων ‘‘δικών’’ μας που ξεχωριστά έχουν τιμήσει και τιμούν τις καταξιωμένες για δεκαετίες ετήσιες πολιτιστικές εκδηλώσεις ‘‘Σκαρίμπεια’’ στην ταπεινή γενέτειρα, εύανδρη κατά τον ίδιο τον Σκαρίμπα, άξιο τέκνο της Αγ. Ευθυμίας Παρνασσίδας, σήμερα κοινοτ. διαμέρισμα του Δήμου Δελφών. Και πέρα απ’ τα Σκαρίμπεια, συντρέχουν τις σκαριμπικές μελέτες και με άλλους ερευνητές και σχολιαστές στα έντυπά μας, εφημερίδα Αγιαθυμιώτικα Νέα κι άλλες εκδόσεις, υποστηρίζουν δε και την προσπάθεια διοργάνωσης του 2ου Συνεδρίου για το συγγραφέα στα γενέθλιά του χώματα.

Καλούμε και περιμένομε και την κ. Λίζυ Τσιριμώκου, να έλθει στα φετινά Σκαρίμπεια, αλλά κι όποτε θέλει: να ιδεί και το σπίτι που γεννήθηκε, ο καυχώμενος για την Αγιαθυμιώτικη ρίζα του, κορυφαίος μάστορας του έντεχνου λόγου και ν’ ακούσομε και τη δική της εμπειρία απ’ την ανάγνωση και πρόσληψη του Σκαρίμπα.

Με τιμή

Σπύρος Κυριάκης

Πρόεδρος Συλλόγου Αγιοευθυμιωτών