Γιουβαρλάκια με αυγολέμονο

Αγαπημένο πιάτο, η επιτομή του comfort food.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία: 20΄, Μαγείρεμα: περίπου 30΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

600 γρ. κιμάς μοσχαρίσιος

1/2 φλιτζ. ρύζι Καρολίνα

1/2 φλιτζ. κρεμμύδι ξερό, τριμμένο

1/2 φλιτζ. λάδι

1/2 ματσάκι μαϊντανός

3 καρότα ψιλοκομμένα

2 αυγά, χωρισμένα σε ασπράδια και κρόκους

λεμόνι

αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ρίχνουμε σε ένα μεγάλο μπολ όλα τα υλικά, εκτός από τους κρόκους και το λεμόνι. Ζυμώνουμε καλά και πλάθουμε σε στρογγυλά κεφτεδάκια. Τα αλευρώνουμε και τα αφήνουμε για λίγο στην άκρη. Ρίχνουμε νερό με το λάδι σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε τα καρότα καθώς και το μισό από το αλάτι που σκοπεύουμε να χρησιμοποιήσουμε για το φαγητό. Τοποθετούμε την κατσαρόλα στη φωτιά. Όταν αρχίσει το νερό να κοχλάζει, ρίχνουμε μέσα τα γιουβαρλάκια, αλατοπιπερώνουμε και χαμηλώνουμε τη φωτιά και τα βράζουμε για περίπου 30 λεπτά. Όταν είναι έτοιμα, τα κατεβάζουμε από τη φωτιά. Χτυπάμε με το μίξερ ή με έναν αυγοδάρτη τους κρόκους με το λεμόνι. Ρίχνουμε με μια μεγάλη κουτάλα 2 – 3 δόσεις από το ζουμί του φαγητού ανακατεύοντας. Περιχύνουμε τα γιουβαρλάκια και ανακινούμε λίγο την κατσαρόλα να πάει το αυγολέμονο παντού.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk