Ζαρκάδι εκτροφής με φρούτα του χειμώνα

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Μια πρόταση για το γιορτινό τραπέζι με τα εξαίσια αρώματα του πορτοκαλιού και του μήλου.

 

Προετοιμασία 20’ Αναμονή 18 ώρες, Μαγείρεμα και βράσιμο 3 1/2 ώρες

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 άτομα)

1.200 γρ. κρέας από ζαρκάδι εκτροφής σε μερίδες

2 ξερά κρεμμύδια

4 σκόρδα

100 γρ. ελαιόλαδο

2 φύλλα δάφνη

3-4 μπαχάρι σε κόκκους

5-6 μαύρο πιπέρι σε κόκκους

1 κ.σ. μέλι

Χυμός από 2 πορτοκάλια

2 ολόκληρα καρότα, ψιλοκομμένα σε μικρά καρέ

2 ξινόμηλα, κομμένα στα 4

1 κιλό baby πατάτες με τη φλούδα

2 κόκκινα μήλα

2 κ.σ. βούτυρο

Μια χούφτα σπόροι ροδιού

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βουτάμε σε κρύο νερό τις μερίδες από το ζαρκάδι και τις αφήνουμε για 5-6 ώρες.

Κόβουμε τα κρεμμύδια σε ροδέλες. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και ρίχνουμε μέσα όλα τα μπαχαρικά μαζί με τη δάφνη, το κρεμμύδι, τα σκόρδα (ολόκληρα) και σοτάρουμε για λίγα λεπτά.

Μέσα σε ένα σκεύος με καπάκι βάζουμε το κρέας, ραντίζουμε με το μέλι και τον χυμό πορτοκαλιού και ρίχνουμε πάνω στο κρέας, ζεστό όπως είναι, το λάδι με τα μπαχαρικά. Προσθέτουμε τα μήλα. Σκεπάζουμε με το καπάκι και αφήνουμε αποβραδίς μέσα στη μαρινάδα τους.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Βάζουμε το σκεύος στον φούρνο και ψήνουμε για 3 ώρες.

Βγάζουμε τις μερίδες του κρέατος. Στραγγίζουμε το ζουμί και το βράζουμε λίγο μέχρι να  δέσει.

Βράζουμε τις baby πατάτες με τη φλούδα, τις κόβουμε κυβάκια μαζί με τα κόκκινα μήλα και τις σοτάρουμε για λίγο με αλάτι, πιπέρι και το βούτυρο.

Τις στρώνουμε και από πάνω βάζουμε το κρέας και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Πασπαλίζουμε λίγους σπόρους από ρόδι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk