Δεν ξέρουμε ποιες είναι οι «μεγάλες αποφάσεις» σας για τη νέα χρονιά, όμως μαντεύουμε ότι κάπου ανάμεσα σε αυτές βρίσκεται και η βελτίωση του τρόπου ζωής σας – ξεκινώντας από τη διατροφή. Και όπως κι εσείς, γνωρίζουμε καλά ότι η φράση «με το νέο έτος» ελάχιστη διαφορά έχει συνήθως από το διαβόητο «από Δευτέρα». Για αυτό και φέτος, εμείς σχεδιάζουμε να κάνουμε πράξη αυτή την υπόσχεση στον εαυτό μας ήδη από τα εορταστικά μας τραπέζια – που μπορούν να γίνουν ταυτόχρονα πιο θρεπτικά και (ακόμη πιο) νόστιμα με μια μικρή αλλαγή.

.

Φέτος, ας ζήσουμε βιολογικά

Γεμάτα βιταμίνες, ιχνοστοιχεία και θρεπτικά συστατικά και απαλλαγμένα από φυτοφάρμακα, τα βιολογικά φρούτα και λαχανικά, αλλά και κρέατα και πουλερικά αποτελούν μια επιλογή εξαιρετικά υψηλής διατροφικής – και γευστικής – αξίας. Και ευτυχώς για εμάς, είναι πολύ εύκολο να βρούμε ακριβώς όσα χρειαζόμαστε για όλες τις συνταγές των εορταστικών μας πιάτων, στα ράφια ή στο e-shop του Βιολογικού Χωριού. Τα 20 καταστήματά του στην Αττική είναι πολύ εύκολα προσβάσιμα, ενώ πολύ σύντομα έρχεται ένα ακόμη στους Αμπελόκηπους.

Ανά πάσα στιγμή, βρίσκουμε αμέτρητες επιλογές που καλύπτουν την οποιαδήποτε διατροφική μας ανάγκη ή επιλογή: προϊόντα vegan, vegetarian, gluten free, sugar free, plant based, dukan, χωρίς λακτόζη, παιδικά προϊόντα, προϊόντα ψυγείου και κατάψυξης, φρέσκα φρούτα και λαχανικά, ready to eat, είδη προσωπικής υγιεινής, συμπληρώματα διατροφής και οικολογικά προϊόντα άριστης ποιότητας αναβαθμίζουν το καλάθι των αγορών μας και κατ’ επέκταση την ποιότητα ζωής μας.

Ζητήματα ορισμών

Τι είναι αυτό που κάνει τα βιολογικά προϊόντα να ξεχωρίζουν; Για να χαρακτηριστούν «βιολογικά», τα φρούτα και τα λαχανικά θα πρέπει να έχουν καλλιεργηθεί σε πιστοποιημένες εκτάσεις, με τη χρήση οργανικών μόνο λιπασμάτων, για την καταπολέμηση εντόμων, ζιζανίων και παρασίτων. Επομένως, μας επιτρέπουν να αισθανόμαστε ασφαλείς για το περιεχόμενο του πιάτου μας. Το ίδιο ισχύει και για τα βιολογικά κρέατα και πουλερικά, που τρέφονται αποκλειστικά με βιολογικές τροφές.

.

Τα πιο νόστιμα και θρεπτικά μας Χριστούγεννα

Όπως μπορείτε να καταλάβετε, λοιπόν, δεν είναι δύσκολο να κάνουμε πράξη τη δέσμευσή μας για καλύτερη διατροφή πριν την εκπνοή του 2021. Το χριστουγεννιάτικο τραπέζι μας θα περιλαμβάνει λαχταριστές συνταγές με φρέσκο βιολογικό κρέας του Βιολογικού Χωριού, «Green Village», που εκτρέφεται με χρήση βιολογικών ζωοτροφών, χωρίς φυτοφάρμακα και αντιβιοτικά, αφού η επεξεργασία του λαμβάνει χώρα σε μια σύγχρονη πιστοποιημένη μονάδα, βάσει διεθνών προτύπων.

Εκλεκτά κομμάτια βιολογικού μόσχου και χοιρινού και πεντανόστιμο βιολογικό ρολό κοτόπουλο θα πρωταγωνιστήσουν στο φετινό μας τραπέζι, ενώ βιολογικό θα είναι σίγουρα και το αρωματικό κρασί μας – αν και κάτι μας λέει ότι θα δυσκολευτούμε να επιλέξουμε ανάμεσα στις ιδιαίτερες, απολαυστικές ποικιλίες που φιλοξενούνται στα ράφια του Βιολογικού Χωριού.

.

Γλυκές απολαύσεις

Φυσικά, Χριστούγεννα χωρίς γλυκά, δεν είναι Χριστούγεννα. Και φέτος, θα μπορούμε να προσφέρουμε στους καλεσμένους μας την κατάλληλη επιλογή για τις διατροφικές τους συνήθειες, όποιες και αν είναι αυτές. Λαχταριστοί βιολογικοί κουραμπιέδες και μελομακάρονα, σε συμβατική και vegan εκδοχή – αλλά πάντα αρωματικοί και αφράτοι – ή κουραμπιέδες και μελομακάρονα από δίκοκκο σιτάρι υψηλής θρεπτικής αξίας και χαμηλής περιεκτικότητας σε γλουτένη (και πάλι διαθέσιμα και σε vegan εκδοχή), μας επιτρέπουν να απολαύσουμε τις παραδοσιακές χριστουγεννιάτικες γεύσεις χωρίς ίχνος ενοχής.

.

Λιγότερο παραδοσιακό, αλλά εξίσου αγαπημένο, το ιταλικό και απολύτως γιορτινό Panettone εμφανίζεται όλο και συχνότερα στα ελληνικά χριστουγεννιάτικα τραπέζια – και δικαίως. Και φέτος δεν θα αφήσουμε ούτε ψίχουλο, αφού στο Βιολογικό Χωριό θα βρούμε εξαιρετικές βιολογικές επιλογές, τόσο βελούδινες όσο τις ονειρευόμαστε.

Για τα μικρά και μεγάλα παιδιά, που πάντα θα πιστεύουν ότι «γλυκό» σημαίνει «σοκολάτα», έχουμε καλά νέα. Πλέον στα ράφια του Βιολογικού Χωριού συναντάμε τη νέα σειρά με βιολογικές σοκολάτες Chocolate & Love, με 12 ξεχωριστές ποικιλίες. Δεν πρόκειται για τυχαία επιλογή: οι σοκολάτες αυτές έχουν βραβευτεί συνολικά 53 φορές μέχρι σήμερα από τα Great Taste Awards και την Academy of Chocolate, ενώ εκτός από λαχταριστές και ποιοτικές, έχουν και… οικολογική συνείδηση. Δική μας αγαπημένη, η εκδοχή με θαλασσινό αλάτι και καραμέλα, αλλά συστήνουμε ανεπιφύλακτα να τις δοκιμάσετε όλες.

Εννοείται ότι ανάμεσα στις χριστουγεννιάτικες λιχουδιές θα βρείτε και βιολογική σοκολάτα γάλακτος σε συσκευασία ημερολογίου, για να μετρήσετε αντίστροφα με τον πιο γλυκό τρόπο μέχρι την μαγική ημέρα των Χριστουγέννων. Ακόμα και λίγες μέρες πριν δεν είναι αργά όταν περιμένουμε να έρθουν τα Χριστούγεννα.

Όσα θα χρειαστείτε για το χριστουγεννιάτικο τραπέζι σας και πολλά περισσότερα, θα τα βρείτε εδώ.

#biologikoxorio #zwbiologika #biochristmas