Οι άγνωστες έρευνες και τα στοιχεία της ΕΛ.ΑΣ. για το «revenge porn»

Από την υπόθεση Παναγιωτόπουλου μέχρι την αλληλογραφία με sites ερωτικών ταινιών, τις μηνύσεις σε τεχνικούς κινητών τηλεφώνων και την έξαρση των περιστατικών μετά την καραντίνα

«Κάθε χρόνο μόνο η Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ. χειρίζεται 10-15 περιπτώσεις δημοσιοποίησης ιδιωτικών ερωτικών βίντεο στο Διαδίκτυο χωρίς συγκατάθεση της γυναίκας. Το 2021 ο αριθμός αυτός ανήλθε σε 13, έναντι 10 το 2020. Από αυτές ποσοστό 30%-40% αφορούν ενέργειες ανηλίκων, ενώ στα συμβάντα με ενηλίκους ένα ποσοστό της τάξης του 70% γίνεται για λόγους εκδίκησης μετά από χωρισμό ή ακόμα και λόγω δικαστικών διαμαχών μετά από διαζύγια. Στις υπόλοιπες περιπτώσεις γίνεται λόγω άλλων επιδιώξεων ή λόγω ιδιαίτερων σεξουαλικών αντιλήψεων των δραστών. Επιπλέον υπάρχουν περιπτώσεις με εκβιάσεις γυναικών με επαπειλούμενο τη δημοσιοποίηση των βίντεο».

Σε αυτές τις επισημάνσεις προχώρησε μιλώντας προς «Το Βήμα της Κυριακής» υψηλόβαθμος αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. σχετικά με τις έρευνες των αρχών ασφαλείας για αναρτήσεις βίντεο με προσωπικές στιγμές ζευγαριού χωρίς τη σύμφωνη γνώμη ενός συντρόφου. Και αυτό μετά τις διαδοχικές καταγγελίες για τον τηλεοπτικό παρουσιαστή Στάθη Παναγιωτόπουλο, ο οποίος φαίνεται να προχωρούσε σε αναρτήσεις δεκάδων φωτογραφιών και βίντεο από ερωτικές συνευρέσεις του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπήρξε αύξηση 20%-50% αυτών των καταγγελιών τον τελευταίο χρόνο, κάτι που αποδίδεται και στην «καραντίνα» και στις εντάσεις που παρατηρήθηκαν σε συντρόφους, συζύγους, με παράλληλη αύξηση της ενδοοικογενειακής βίας.

Διαβάστε περισσότερα στο ΒΗΜΑ της Κυριακής που κυκλοφορεί

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία