Το επιδημιολογικό φορτίο παραμένει υψηλό με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό να δίνει σκληρή μάχη για την προστασία της ανθρώπινης ζωής, ανέφερε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Όπως ανέφερε  τις γιορτές επιβάλλεται η σχολαστική τήρηση των μέτρων και το συχνό testing, ενώ αναγκαίος είναι ο καθολικός εμβολιασμός και η τρίτη δόση.

«Με μια υγειονομική πανστρατιά αλληλεγγύης προστατεύουμε τους συμπολίτες μας. Από τον ΕΟΔΥ έχει ξεκαθαριστεί πως δεν υπάρχει κανένας θάνατος ατόμου που νόσησε με κοροναϊό μετά την Τρίτη δόση. Η επιστήμη πλέον μας έχει δώσει όλες τις απαραίτητες λύσεις για να αντιμετωπίσουμε τον ιό».

Σε ερώτηση για το αν εξετάζονται νέα μέτρα, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως σε αυτή τη φάση δεν μελετούμε καινούργια μέτρα.

«Είναι πολύ σημαντική η περίοδος των Χριστουγέννων. Η σωστή εφαρμογή των μέτρων, η αύξηση της εμβολιαστικής κάλυψης και το συχνό testing είναι τα εργαλεία που έχουμε στα χέρια μας για τις γιορτές» ανέφερε.

Σχετικά με την πορεία του εμβολιαστικού προγράμματος, ο κ. Οικονόμου τόνισε πως για παιδιά 5-11 μέχρι σήμερα έχουν κλειστεί περισσότερα από 28.300 ραντεβού 1ης δόσης.

Συγκεκριμένα, τις τελευταίες 10 ημέρες κλείστηκαν 161.901 ραντεβού 1ης δόσης εκ των οποίων 51.505 πολίτες άνω των 60 ετών.

Επίσης κλείστηκαν επίσης 1.270.380 ραντεβού αναμνηστικής δόσης εκ των οποίων 366.924 αφορούν πολίτες άνω των 60 ετών.