Η δραστήρια κοινωφελής οργάνωση που παρέχει στήριξη σε απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας, χωρίς να χρησιμοποιεί κανέναν κρατικό πόρο, δεν παρέμεινε αδρανής το προηγούμενο διάστημα αλλά προσέφερε υπηρεσίες στον εκπαιδευτικό τομέα καθώς και δωρεές από απόσταση.

Από τις 27 και μέχρι τις 31 Οκτωβρίου, ανταποκρινόμενοι σε πρόσκληση του Δήμου Ιθάκης, εθελοντές γιατροί 17 ειδικοτήτων, νοσηλευτές και βοηθοί, προσέφεραν την ευκαιρία σε 500 κατοίκους του νησιού να υποβληθούν σε πάνω από 1.000 ιατρικές πράξεις, με την πολύτιμη πάντα συνεισφορά της Ευρωκλινικής. Αξιοσημείωτη υπήρξε και η συμμετοχή στο ιατρικό σκέλος της δράσης, δύο στρατιωτικών ιατρών του Νοσοκομείου της Πολεμικής Αεροπορίας (251 ΓΝΑ).

Μέσω της συνεργασίας μας με την Galiotos Εarcare, έγινε έλεγχος ακοής στους κατοίκους και δόθηκαν 16 ακουστικά βαρηκοΐας εντελώς δωρεάν, συνολικής αξίας 25.000 ευρώ. Αναγνωρίζοντας τις αυξημένες ανάγκες των κατοίκων, η Axion Hellas, δώρισε και έναν αυτόματο εξωτερικό απινιδωτή, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Ιθάκης. Επίσης, το ΟΡΑΜΑ ΕΛΠΙΔΑΣ, το οποίο σταθερά συμμετέχει στις δράσεις της ομάδας, φρόντισε να ενημερώσει τους νησιώτες για τη μεταμόσχευση μυελού́ των οστών και να πάρει δείγμα από 22 εθελοντές δότες μυελού. Τέλος, όπως πάντα, η Toyota Hellas ήταν κοντά στην Axion Hellas, παρέχοντας δύο (2) οχήματα για την ασφαλή μεταφορά του ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού.

Στα πλαίσια των εκπαιδευτικών δράσεων, συνοδοιπόροι μας και σε αυτό το ταξίδι ήταν το Ίδρυμα Μαριάννα Β. Βαρδινογιάννη και το «RFK Robert F. Kennedy Center for Justice and Human Rights» με το πρόγραμμα «Λέμε την Αλήθεια στην Εξουσία», οι Ολυμπιονίκες Φωτεινή Βαβάτση και Εύη Μωραϊτίδου, ο Παραολυμπιονίκης Γιάννης Κωστάκης, καθώς και το τμήμα Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της ΕΛ.ΑΣ.

Στα πλαίσια των πολιτιστικών δράσεων, είχαμε για ακόμα μία φορά μαζί μας την δημοφιλή σεφ Αργυρώ Μπαρμπαρίγου, την θεατρική ομάδα ΤΟΠΙ που ψυχαγώγησε τους μικρούς νησιώτες, αλλά και τις εκδόσεις ΨΥΧΟΓΙΟΣ με τον συγγραφέα Γιώργο Λεμπέση.

Τέλος, την προσπάθεια συμβολής της Axion Hellas σε έργα υποδομής, στήριξε για μία ακόμη φορά, η Neptune Lines, η οποία ανέλαβε να καλύψει τη δαπάνη της ενεργειακής αναβάθμισης του Λυκείου Ιθάκης, από την Axion Hellas, με την προμήθεια και εγκατάσταση μιας αντλίας θερμότητας για την θέρμανση και τον κλιματισμό του λυκείου Ιθάκης, συνολικής αξίας 16.000 €.

Όπως επεσήμανε η πρόεδρος του Δ.Σ. Σάντη Κορμά, «με τη δράση της Ιθάκης, η Axion Hellas συνεχίζει τη δυναμική πορεία της, συμβάλλοντας με την παρουσία της στη βελτίωση της ζωής των κατοίκων της ακριτικής Ελλάδας. Με προσήλωση στις αρχές, στο ήθος, και στους ευγενείς στόχους του εθελοντισμού και με στήριγμα μόνον τους εθελοντές και τους ιδιώτες δωρητές της, η Axion Hellas υπόσχεται ακόμη περισσότερα για το μέλλον».


Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Δήμο Ιθάκης και τους κατοίκους της για το θερμό καλωσόρισμα, το Κοινωνικό Ιατρείο Ιθάκης για την υπέροχη συνεργασία που είχαμε, καθώς και την Levante Ferries για την συμμετοχή τους στα έξοδα μεταφορά μας.

Τέλος, ένα μεγάλο ευχαριστώ στην υπέροχη ομάδα των εθελοντών μας για τη συνέπεια, το χαμόγελο και την ακούραστη παρουσία τους. Είμαστε ευγνώμονες για την πολύτιμη βοήθειά σας και ευελπιστούμε να σας έχουμε μαζί μας και στην επόμενη δράση μας!