Προετοιμασία 25’ Ψήσιμο 45’

ΥΛΙΚΑ (για 6 μερίδες)

1 κιλό πράσα κομμένα σε ροδέλες

1 κιλό κρεμμύδια λευκά κομμένα σε φέτες

300 γρ. φινόκιο τριμμένο στον χοντρό τρίφτη

400 γρ. μαραθοτύρι Ανδρου ή μανούρι με ξερό μάραθο

100 γρ. γραβιέρα με λίγα λιπαρά

4 αβγά

100 γρ. ρύζι καρολίνα

400 γρ. τριμμένη πατάτα

40 γρ. αλεύρι λευκό

80 γρ. ελαιόλαδο

Φρυγανιά

1 ματσάκι φρέσκος δυόσμος ψιλοκομμένος

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα, σοτάρουμε με το ελαιόλαδο τα πράσα και τα κρεμμύδια χωρίς να πάρουν χρώμα και να μαλακώσουν ελαφρά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το φινόκιο, την πατάτα, το ρύζι και τα τυριά και ανακατεύουμε καλά. Βάζουμε αλάτι και πιπέρι, τον δυόσμο και στρώνουμε σε ένα ταψί τη γέμισή μας. Πασπαλίζουμε με φρυγανιά και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160Ο -170Ο  για 45 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει καλά και να σφίξει και σερβίρουμε.