Κους κους κουνουπιδιού με άισμπεργκ και πράσα

Ένα κρύο πιάτο πλούσιο σε υλικά- σερβίρεται και ως σαλάτα.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία-παρασκευή 20′

ΥΛΙΚΑ (για 10 μερίδες)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

1 πράσο σε ροδέλες 1 εκ.

1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου ή πετιμέζι

650 γρ. κουνουπίδι

3-4 κλωνάρια σέλερι χωρίς τα φύλλα, ψιλοκομμένο

4 κ.σ. κουκουνάρι καβουρδισμένο

5-6 φύλλα άισμπεργκ, ψιλοκομμένα

½ φλ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

1½ φλ. ρόδι, καθαρισμένο

Αλάτι, πιπέρι

Για το ντρέσινγκ

100 ml χυμός ροδιού

2 κ.σ. χυμός λεμονιού

80 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε 1 κ.σ. ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και το ζεσταίνουμε σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Προσθέτουμε το πράσο και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και 1 κ.σ. σιρόπι σφενδάμου και ανακατεύουμε. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και το αφήνουμε να καραμελώσει για περίπου 5 λεπτά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα.

Καθαρίζουμε το κουνουπίδι αφαιρώντας τα φύλλα και το χωρίζουμε σε μπουκετάκια. Το ψιλοκόβουμε συνεχώς με το μαχαίρι μέχρι να γίνει κομματάκια, σαν πλιγούρι. Το βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ μαζί με τα υπόλοιπα υλικά της σαλάτας.

Ντρέσινγκ: Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, τον χυμό ροδιού με τον χυμό λεμονιού. Συνεχίζοντας το ανακάτεμα προσθέτουμε σιγά-σιγά το ελαιόλαδο και αλατοπίπερο. Περιχύνουμε και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk