Ελαφρύ γεύμα με σέσκουλα, κέιλ και λούντζα

Food styling Μάκης Γεωργιάδης Φωτογραφία Ακης Ορφανίδης

Το λεμονάτο ντρέσινγκ κάνει τη διαφορά.

Προετοιμασία: 20′ Ψήσιμο: 3′-4′

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

½ φλ. ελαιόλαδο

Χυμός από 2 λεμόνια

2 σκελίδες σκόρδο, πολτοποιημένες

2 κ.γ. μουστάρδα Ντιζόν

1 κ.γ. αλάτι

500 γρ. σέσκουλα, πλυμένα, σε μεγάλα κομμάτια

500 γρ. κέιλ, πλυμένα, σε μεγάλα κομμάτια

2 αβοκάντο, σε λεπτές φέτες

4 μέτρια καρότα, σε μπαστουνάκια

4 μεγάλα αβγά, σφιχτοβρασμένα, σε ροδέλες

200 γρ. καλαμπόκι, κατεψυγμένο, βρασμένο

24 ντοματάκια τσέρι, κομμένα στη μέση

60 γρ αμύγδαλα λευκά, άψητα, ανάλατα

8 φέτες λούτζα, ψημένες ελαφρά σε αντικολλητικό τηγάνι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα ευρύχωρο μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, τον χυμό λεμονιού, το σκόρδο, τη μουστάρδα και το αλάτι.

Σε μια σαλατιέρα ανακατεύουμε τα υπόλοιπα υλικά. Περιχύνουμε με το ντρέσινγκ και σερβίρουμε.

Tip

Τα σέσκουλα καθαρίζονται πολύ εύκολα, στην πραγματικότητα αφαιρούμε απλώς τα χοντρά κοτσάνια τα οποία μπορούμε να τα κρατήσουμε στην κατάψυξη και να τα χρησιμοποιήσουμε σε σούπες.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk