Αβοκάντο με ρόκα και προσούτο Ευρυτανίας

Μια πρόταση για ένα πρωτότυπο και νοστιμότατο πρωινό.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας

1 ώριμο αβοκάντο

Λίγο χυμό λεμόνι

2 μεγάλες λεπτοκομμένες φέτες προσούτο Ευρυτανίας

1/2 φλ. φύλλα άγριας ρόκας

Ντρέσινγκ

1 κ.γλ. μουστάρδα

1 κ.γλ. μέλι θυμαρίσιο

1 κ.γλ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

1 κ.γλ. ελαιόλαδο

1/2 κ.γλ. ξίδι μπαλσάμικο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσινγκ. Σε ένα μπολάκι βάζουμε τη μουστάρδα, το ελαιόλαδο, το ξύσμα λεμονιού, το μέλι, το ξίδι, το αλατοπίπερο και ανακατεύουμε καλά.

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι, το κόβουμε σε φέτες και πάνω τους στύβουμε λίγο χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τοποθετούμε όμορφα τις φέτες του αβοκάντο πάνω στο ψωμί. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε μερικά φυλλαράκια ρόκας και από πάνω 1 φέτα προσούτο. Προσθέτουμε περίπου ένα κουταλάκι του γλυκού από το ντρέσινγκ πάνω σε κάθε φέτα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk