Πιπερόπιτα ξυπόλυτη

Εύκολη, απλή, γρήγορη και νόστιμη.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 30’, Ψήσιμο 30’

200 γρ. βούτυρο

1 κεσεδάκι γιαούρτι στραγγιστό

4 αβγά

1 πράσινη πιπεριά ψιλοκομμένη

1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη

2 πιπεριές Φλωρίνης

200 γρ. φέτα

150 γρ. γραβιέρα

400 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αφήνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.

Σε μια μεγάλη λεκάνη, ανακατεύουμε το βούτυρο με το γιαούρτι και τα αβγά. Ψιλοκόβουμε σε καρέ (περίπου του 0,5 εκ.) τις πιπεριές και κόβουμε σε καρέ (περίπου 1-2 εκ.) τη φέτα μας. Τρίβουμε τη γραβιέρα και τα προσθέτουμε όλα μαζί στη λεκάνη ανακατεύοντας μέχρι να γίνουν ένας πηχτός χυλός. Αλατοπιπερώνουμε προσεκτικά.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180οC. Προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι ανακατεύοντας και όταν έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα πολύ πηχτού χυλού αδειάζουμε σε μακρόστενη φόρμα για κέικ.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για μισή ώρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk