Kεφαλάδες στον φούρνο

Κεφαλάδες ονομάζονται στην Ικαρία τα ψάρια που είναι κοινώς γνωστά ως μπαλάδες. Είναι ένα ψάρι μετρίου μεγέθους όχι πολύ στεγνό αλλά ούτε και πολύ λιπαρό.

Φωτογραφία: Κατερίνα Καμπίτη

Προετοιμασία 10΄,  Ψήσιμο 15΄-20΄

ΥΛΙΚΑ (για 2-4 μερίδες)

1 κιλό κεφαλάδες (4 ψάρια των 250 γρ. περίπου) – ζητάμε από τον ψαρά μας να τους καθαρίσει

4 ξερά κρεμμύδια σε λεπτές φέτες

4 ντομάτες ξεφλουδισμένες, σε καρεδάκια

250 ml λευκό ξηρό κρασί

50 ml ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σοτάρουμε τα κρεμμύδια στο λάδι μέχρι να γίνουν διαφανή (να μην πάρουν χρώμα καθώς θα μπουν έπειτα και στον φούρνο).  Προσθέτουμε τις ντομάτες και σβήνουμε με το κρασί.

Βάζουμε τα ψάρια σε ένα ταψί, τα περιχύνουμε με τη σάλτσα και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο  φούρνο  στους 160οC για 15-20 λεπτά. Ελέγχουμε αν έχουν ψηθεί κάνοντας μια τομή σ’ ένα από τα ψάρια μέχρι το κεντρικό κόκκαλο. Αν η σάρκα ξεκολλά από το κόκαλο το ψάρι είναι έτοιμο, αν όχι το αφήνουμε για λίγα λεπτά ακόμη.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk