Τοστ με αβοκάντο και γροθοτυράκι Σύρου

Η ρίγανη, τα ντοματίνια και η κάππαρη συμπληρώνουν την κυκλαδίτικη πρόταση για το πρωινό μας.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

 

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας

1 ώριμο αβοκάντο

Λίγο χυμό λάιμ ή λεμόνι

1 κουτ. γλ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

2 κουταλιές της σούπας γροθοτυράκι Σύρου με ρίγανη

6-7 ντοματίνια κομμένα στα δύο

2 κ.γλ. κάππαρη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Λίγες σταγόνες ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, το ξύσμα και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Αλείφουμε το αβοκάντο πάνω στο ψωμί. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε 1 κ.σ. τυρί, μερικά ντοματίνια, 1 κουτ. γλυκού κάππαρη και μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk