Κοτανίδου – Το πραγματικό δίλημμα είναι «εμβόλιο ή ιός»

Η κ. Κοτανίδου τόνισε πως «οι ΜΕΘ σώζουν ζωές ασθενών που δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν με άλλο τρόπο το πρόβλημα», ωστόσο -όπως έσπευσε να επισημάνει- πολύ σημαντική είναι η πρόληψη

«Το πραγματικό δίλημμα είναι εμβόλιο ή ιός» διαμήνυσε η καθηγήτρια Εντατικής Θεραπείας ΕΚΠΑ, πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Εντατικής Θεραπείας, Αναστασία Κοτανίδου, στο πλαίσιο ανακοίνωσης των νέων μέτρων για την ανάσχεση της πανδημίας, τα οποία έχουν στο επίκεντρο τους ανεμβολίαστους.

Η κ. Κοτανίδου τόνισε πως «οι ΜΕΘ σώζουν ζωές ασθενών που δεν έχουν καταφέρει να ξεπεράσουν με άλλο τρόπο το πρόβλημα», ωστόσο -όπως έσπευσε να επισημάνει- πολύ σημαντική είναι η πρόληψη.

Διαβάστε επίσης:

Αναφορικά με τις επιφυλάξεις που έχει μερίδα του πληθυσμού για το εμβόλιο και πιθανές μελλοντικές παρενέργειες, η ίδια τούς κάλεσε να δείξουν εμπιστοσύνη στους ειδικούς και παρέθεσε μια σειρά από στοιχεία που δείχνουν ότι τα σκευάσματα είναι ασφαλή.

«Ένα χρόνο σχεδόν μετά την έναρξη των εμβολιασμών, το προφίλ ασφαλείας των εμβολίων είναι πολύ ισχυρό» σημείωσε η καθηγήτρια μεταξύ άλλων.

Τόνισε, δε, πως το «τσίμπημα» είναι θέμα ελευθερίας και επιστροφής στην κανονική ζωή, καλώντας όλους όσοι έχουν επιφυλάξεις να μην διστάσουν να εμβολιαστούν.

Δείτε όσα είπε η κ. Κοτανίδου

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Κοινωνία