Τοστ με άλειμμα αβοκάντο και αβγό

Προσθέτουμε τριμμένη φέτα και σουσάμι και απολαμβάνουμε ένα εξαιρετικό πρωινό.

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας

1 ώριμο αβοκάντο

Λίγο χυμό λάιμ ή λεμόνι

1 γεμάτη κ.σ. τριμμένη φέτα

1/2 κ.γλ. ρίγανη

2 αβγά

Λίγο ελαιόλαδο ή ηλιέλαιο για το τηγάνισμα

1 κ.γλ. σουσάμι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι και το λιώνουμε με ένα πιρούνι. Προσθέτουμε τον χυμό λάιμ, τη φέτα, τη ρίγανη και λίγο αλατοπίπερο και ανακατεύουμε.

Σε ένα τηγάνι βάζουμε λίγο λάδι και τηγανίζουμε τα δύο αβγά. Αλείφουμε το αβοκάντο πάνω στο ψωμί. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε 1 αβγό, πασπαλίζουμε με λίγο σουσάμι και προσθέτουμε αλατοπίπερο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk