Προετοιμασία 50′, Αναμονή 4 ώρες, Μαγείρεμα 15′

ΥΛΙΚΑ (για 4-6 μερίδες)

200 γρ. θυμαρίσιο μέλι Θάσου

100 ml γάλα

120 γρ. κρόκους αβγών (περίπου 4 αβγά)

150 ml κρέμα γάλακτος, 35% λιπαρά

600 γρ. γιαούρτι στραγγιστό

250 γρ. γλυκό καρυδάκι Θάσου

10 γρ. ζελατίνη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βάζουμε το μισό μέλι και όλο το γάλα σε μια κατσαρόλα, σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι το μείγμα να βράσει.

Σε ένα βαθύ κατσαρολάκι βάζουμε τους κρόκους και το υπόλοιπο μέλι και τα χτυπάμε δυνατά με ένα σύρμα μέχρι να ασπρίσουν. Ρίχνουμε σιγά-σιγά το μείγμα γάλακτος-μελιού και ανακατεύουμε συνέχεια. Βάζουμε σε χαμηλή φωτιά, ανακατεύοντας μέχρι το μείγμα να αρχίσει να δένει. Οταν δέσει το μείγμα το μεταφέρουμε σε μπολ περνώντας το από λεπτή σήτα.

Βάζουμε τις ζελατίνες σε κρύο νερό να μαλακώσουν για 5 λεπτά. Τις στραγγίζουμε και τις ρίχνουμε στο μείγμα. Ανακατεύουμε για να λιώσουν.

Μεταφέρουμε το μπολ σε ένα μεγάλο σκεύος με πάγο και νερό. Ανακατεύουμε μέχρι να κρυώσει το μείγμα.

Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με το σύρμα, σε ένα βαθύ σκεύος, μέχρι να γίνει παχύρρευστη. Προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε απαλά. Προσθέτουμε το μείγμα των κρόκων. Ανακατεύουμε καλά. Αδειάζουμε σε φόρμες για κρέμα καραμελέ και βάζουμε στο ψυγείο να πήξει για 3-4 ώρες.

Ξεφορμάρουμε και βάζουμε σε κάθε κρέμα από ένα καρυδάκι μαζί με 1 κ.γ. σιρόπι από το γλυκό του κουταλιού.

Εναλλακτικά, μπορούμε να στραγγίσουμε τα καρυδάκια, να ψιλοκόψουμε τα μισά και να τα βάλουμε μέσα στο μείγμα. Από πάνω γαρνίρουμε με τα υπόλοιπα μισά καρυδάκια και το σιρόπι.