Αίγα μεθυσμένη

Αν το κρασί που χρησιμοποιούμε είναι κόκκινο, το κρέας θα πάρει σκούρα απόχρωση. Αν είναι ροζέ, θα μαυρίσει λιγότερο.

Φωτογραφία: Εφη Παρούτσα

 

Προετοιμασία 15′ Αναμονή 4 – 5 ώρες Ψήσιμο 1½ ώρα

 

ΥΛΙΚΑ (για 8 μερίδες)

2 κιλά αίγα ή κατσίκι σε μεσαία κομμάτια (ζητούμε από τον κρεοπώλη να τα κόψει)

1 λίτρο κρασί κόκκινο ή ροζέ

150 ml ελαιόλαδο

2 ξερά κρεμμύδια, ψιλοκομμένα

1 μικρή κόκκινη πιπεριά (προαιρετικά)

2 πρέζες ρίγανη

2 πρέζες θυμάρι

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Πλένουμε καλά την αίγα ή το κατσίκι. Βάζουμε τα κομμάτια σε ένα μπολ και προσθέτουμε το κρασί. Ανακατεύουμε καλά και μαρινάρουμε για 4-5 ώρες.

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ρίχνουμε το λάδι σε μια κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρέας με τα κρεμμύδια για 10 λεπτά. Τα αδειάζουμε σε μια γάστρα. Προσθέτουμε το μισό κρασί, νερό έως ότου καλυφθεί το κρέας, την πιπεριά (αν τη βάλουμε), αλάτι, πιπέρι, ρίγανη, θυμάρι και το πιπέρι. Ψήνουμε για 1 – 1½ ώρα. Ελέγχουμε αν έχουν μείνει υγρά στη γάστρα και, αν χρειαστεί, συμπληρώνουμε το υπόλοιπο κρασί μέχρι να ψηθεί το φαγητό.

Το ψήσιμο είναι ανάλογο της ηλικίας του ζώου, όσο μεγαλύτερη ηλικία τόσο περισσότερο ψήσιμο χρειάζεται.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk