Γιαουρτλού

Κλασσική εξαίσια γεύση.

Φωτογραφία: Αλέξανδρος Αβραμίδης

Προετοιμασία 5′-6′ Αναμονή 60′, Ψήσιμο 10′-12′, Μαγείρεμα 5′-6′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

2 μεγάλα ξερά κρεμμύδια

3 σκελίδες σκόρδου

½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος (1 φλ. τσαγιού)

1 κ. κιμάς ανάμεικτος (μοσχαρίσιος και αρνίσιος)

2 αβγά

1 φλ. τσ. φρυγανιά

1 πρέζα καπνιστή πάπρικα

2 πρέζες κύμινο

1 πρέζα σουμάκι

1 πρέζα κανέλα

3 πρέζες αλάτι

2 πρέζες πιπέρι

Σάλτσα ντομάτας

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

2 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

30 ml περίπου ελαιόλαδο

500 γρ. χυμός ντομάτας

Μια πρέζα ζάχαρη

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

1 κ.σ. φρέσκια ρίγανη ή ½ ξερή

Για τη συναρμολόγηση

8-12 κ.σ. στραγγιστό γιαούρτι

2 κ.γ. καπνιστή πάπρικα

4 πίτες για σουβλάκι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Μπιφτεκάκια: Χτυπάμε στο μούλτι το σκόρδο, το κρεμμύδι και τον μαϊντανό.

Σε ένα μεγάλο μπολ ρίχνουμε τον κιμά και προσθέτουμε τα αβγά.  Ζυμώνουμε και προσθέτουμε τη φρυγανιά.

Ρίχνουμε επίσης στη συνέχεια το μείγμα κρεμμύδια – σκόρδα – μαϊντανός και τα μπαχαρικά. Θέλουμε ο κιμάς μας να είναι πολύ αφράτος.

Τον αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα για να αναμειχθούν τα αρώματα. Πλάθουμε μακρόστενα μπιφτεκάκια μήκους περίπου 7 εκ. και τα ψήνουμε στη σχάρα ή στην ψηστιέρα για 5 λεπτά από κάθε πλευρά.

Σάλτσα: Σοτάρουμε τα κρεμμύδια και τα σκόρδα στο ελαιόλαδο. Προσθέτουμε τον ντοματοχυμό και μια πρέζα ζάχαρη και αφήνουμε να μαγειρευτεί για 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το αλατοπίπερο. Οταν είναι έτοιμη ρίχνουμε τη ρίγανη.

Συναρμολόγηση: Κόβουμε κάθε πίτα στα 4. Σερβίρουμε σε κάθε πιάτο από μία πίτα και ένα μπιφτέκι. Περιχύνουμε με τη σάλτσα. Προσθέτουμε στο πλάι 2-3 κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό και πασπαλίζουμε με την πάπρικα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk