Σάντουιτς με μοσχαρίσιο νουά και λιαστή ντομάτα

Αν περισσέψει άλειμμα λιαστής ντομάτας, μπορούμε να το διατηρήσουμε στο ψυγείο για 2-3 ημέρες.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 6’

ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς)

4 μεγάλες φέτες σταρένιο ζυμωτό ψωμί με προζύμι

Για το άλειμμα λιαστής ντομάτας

8 λιαστές ντομάτες

3-4 κουτ. γλυκού λάδι από τις λιαστές ντομάτες

2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού φρέσκο σχοινόπρασο ψιλοκομμένο

1/2 κουτ. γλυκού ξερή ρίγανη

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

50 γρ. φρέσκα φύλλα άγριας ρόκας, πλυμμένα και στεγνωμένα

2 μεγάλες κουταλιές της σούπας αιγοπρόβειο ξινοτύρι σε κρέμα.

6 μεγάλες φέτες μοσχαρίσιο νουά. Εναλλακτικά χρησιμοποιούμε ένα πολύ καλό ζαμπόν.

Ελαιόλαδο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ετοιμάζουμε το άλειμμα της λιαστής ντομάτας. Βάζουμε τις λιαστές ντομάτες, με το λάδι τους, το γιαούρτι, τη ρίγανη, λίγο αλάτι και πιπέρι στο μπλέντερ και πολτοποιούμε. Μόλις το μείγμα γίνει λείο, ανακατεύουμε μέσα το ψιλοκομμένο σχοινόπρασο και το αφήνουμε για λίγο στην άκρη.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 200°C. Βάζουμε τις φέτες του ψωμιού σε ένα ταψί. Τις ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και αλάτι, και τις ψήνουμε στο γκριλ για 3΄ από κάθε πλευρά μέχρι φρυγανιστούν ελαφρά.

Βγάζουμε από τον φούρνο και τις αφήνουμε να κρυώσουν ελαφρά για 2΄.

Αλείφουμε τις δύο φέτες με κατσικίσιο τυρί και τις άλλες δύο με το άλειμμα λιαστής ντομάτας που ετοιμάσαμε.

Πάνω στις φέτες με το κατσικίσιο τυρί τοποθετούμε το νουά και από πάνω τα φύλλα ρόκας. Κλείνουμε το σάντουιτς με τη φέτα του ψωμιού στην οποία έχουμε απλώσει το άλειμμα λιαστής ντομάτας και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με το δεύτερο σάντουιτς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk