Πίτα στο τηγάνι

Είναι φτιαγμένη από ρεβιθάλευρο και αρωματισμένη με ρίγανη.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

 

Προετοιμασία 10’, Αναμονή 30’, Ψήσιμο 8’

ΥΛΙΚΑ (για μια λεπτή πίτα σαν του σουβλακιού με διάμετρο 23 εκ).

130 γρ. αλεύρι από ρεβίθια – σε αρκετά σουπερμάρκετ και σε καταστήματα με βιολογικά προϊόντα

195 ml νερό

1 1/2 κ.σ. ελαιόλαδο + 1 κ.γλ. για το τηγάνι

1/2 κ.γλ. αλάτι

1 κ.γλ. ρίγανη

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε ένα μπολ βάζουμε όλα τα υλικά και τα ανακατεύουμε καλά με κουτάλι ή σύρμα. Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30′.

Προθερμαίνουμε το γκριλ του φούρνου στους 230°C. Βάζουμε τη σχάρα περίπου στο κέντρο του φούρνου. Βάζουμε μέσα στον φούρνο ένα μαντεμένιο τηγάνι με διάμετρο περίπου 23 εκ. για να ζεσταθεί. Το βγάζουμε προσεκτικά για να μην καούμε.

Απλώνουμε στο τηγάνι 1 κ.γλ. ελαιόλαδο και βάζουμε μέσα το μείγμα του ψωμιού κουνώντας το τηγάνι ώστε να απλωθεί ομοιόμορφα.

Βάζουμε ξανά το τηγάνι στον φούρνο και ψήνουμε για περίπου 8’ μέχρι να πάρει ωραίο χρυσαφί χρώμα. Η πίτα θα είναι πιο τραγανή στις άκρες και πιο ελαστική στο κέντρο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk