Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 8’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

12 γαρίδες, Νο 2

30 ml ούζο

1 μαραθόριζα

1 ροδάκινο

1 ώριμο αβοκάντο

1 ξερό κρεμμύδι

20 ντοματίνια πολύχρωμα

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο λευκό

1 κουταλιά μέλι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

10 φύλλα δυόσμου και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε και βγάζουμε το έντερο από τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις σβήνουμε με ούζο.

Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα, πολύ λεπτή. Κόβουμε σε λεπτές φέτες (0,5 εκ. περίπου) τα αβοκάντο, το ροδάκινο και το κρεμμύδι. Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση.

Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και το μπαλσάμικο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, χτυπάμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε τα υλικά στη σαλατιέρα, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, στρώνουμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Πασπαλίζουμε με τα φύλλα δυόσμου και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.