Σαλάτα με γαρίδες και μαραθόριζα

Ευωδιαστή και πεντανόστιμη!

Food styling Μάκης Γεωργιάδης , φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

 

 

 

Προετοιμασία 15’, Ψήσιμο 8’

ΥΛΙΚΑ (για 4 άτομα)

12 γαρίδες, Νο 2

30 ml ούζο

1 μαραθόριζα

1 ροδάκινο

1 ώριμο αβοκάντο

1 ξερό κρεμμύδι

20 ντοματίνια πολύχρωμα

Για το ντρέσινγκ

4 κ.σ. ελαιόλαδο

2 κ.σ. μπαλσάμικο λευκό

1 κουταλιά μέλι

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το σερβίρισμα

10 φύλλα δυόσμου και λίγο άνηθο ψιλοκομμένο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε και βγάζουμε το έντερο από τις γαρίδες. Τις αλατίζουμε και τις ψήνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι για 2 λεπτά από την κάθε πλευρά. Τις σβήνουμε με ούζο.

Ψιλοκόβουμε τη μαραθόριζα, πολύ λεπτή. Κόβουμε σε λεπτές φέτες (0,5 εκ. περίπου) τα αβοκάντο, το ροδάκινο και το κρεμμύδι. Τα ντοματίνια τα κόβουμε στη μέση.

Ντρέσινγκ: Σε ένα μπολάκι ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το μέλι και το μπαλσάμικο, προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι, χτυπάμε με ένα πιρούνι.

Βάζουμε τα υλικά στη σαλατιέρα, ρίχνουμε λίγο αλάτι, πιπέρι, στρώνουμε τις γαρίδες και περιχύνουμε με το ντρέσινγκ.

Πασπαλίζουμε με τα φύλλα δυόσμου και τον ψιλοκομμένο άνηθο και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk