«Πράσινο» σάντουιτς

Ένα εξαίσιο άλειμμα γιαουρτιού κάνει τη διαφορά.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 15’

ΥΛΙΚΑ (για 2 σάντουιτς)

4 φέτες ζυμωτό ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι (ή άλλο ψωμί της επιλογής σας)

Για το άλειμμα γιαουρτιού

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο σχοινόπρασσο

2 κουτ. σούπας μαγιονέζα light

2 κουτ. σούπας ψιλοκομμένο δυόσμο

2 κουτ. σούπας στραγγιστό γιαούρτι

1 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού

4 κουτ. σούπας χυμό λεμονιού

2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο

Θαλασσινό αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

1 γαλλική σαλάτα, 6-7 μεγάλα φύλλα κομμένα με τα χέρια σε μεγάλα κομμάτια

1/4 αγγούρι κομμένο σε λεπτές φέτες

1 ώριμο αβοκάντο κομμένο σε λεπτές φέτες

100 γρ ανθότυρο κομμένο σε φέτες

2 κουτ. γλυκού λιναρόσπορο

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Αλειμμα γιαουρτιού: Χτυπάμε στο μούλτι το σχοινόπρασο, το δυόσμο, τη μαγιονέζα, το γιαούρτι, το ξύσμα και 2 κουταλιές από τον χυμό λεμονιού και το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι κατά βούληση, και ανακατεύουμε.

Σε ένα μπολ βάζουμε τα φύλλα της σαλάτας και τις φέτες αγγουριού. Τα αλατοπιπερώνουμε και τα ραντίζουμε ελαφρά με τον υπόλοιπο χυμό λεμονιού και λίγες σταγόνες ελαιόλαδου.

Απλώνουμε σε έναν καθαρό πάγκο τις φέτες του ψωμιού. Μοιράζουμε στις δύο φέτες ψωμιού το αβοκάντο και το λιώνουμε απαλά πατώντας τις φέτες με το πίσω μέρος ενός κουταλιού. Βάζουμε από πάνω το αγγούρι, πασπαλίζουμε με τον λιναρόσπορο και στρώνουμε από πάνω το ανθότυρο. Τέλος, τοποθετούμε μία στρώση από τα φύλλα της σαλάτας. Απλώνουμε το άλειμμα με το γιαούρτι και τα μυρωδικά στις άλλες φέτες ψωμιού και κλείνουμε τα σάντουιτς.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk