Προετοιμασία 20′

ΥΛΙΚΑ (για 4 – 6 μερίδες)

150 γρ. σπανάκι baby

100 γρ. άγρια ρόκα

50 γρ. φύλλα βαλεριάνας, ψιλοκομμένα

1 μικρό, βιολογικό αγγουράκι, με τη φλούδα, σε μισοφέγγαρα

8-10 φράουλες, κομμένες στη μέση

300 γρ. ψητό κοτόπουλο, κομμένο (ψαχνό)

1 φλ. φύλλα φρέσκου δυόσμου, ψιλοκομμένου

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

70 γρ. φουντούκια, χοντροκομμένα

Ξύσμα από 1 ακέρωτο λεμόνι

Για το ντρέσινγκ

250 γρ. φράουλες

2 κ.σ. κρέμα από ξίδι μπαλσάμικο

½ κ.σ. μέλι

4 κ.σ. ελαιόλαδο

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ και αδειάζουμε το μείγμα σε γυάλινο βαζάκι. Μπορεί να διατηρηθεί στο ψυγείο μέχρι 2 μέρες επειδή γίνεται με φρέσκες φράουλες. Την επόμενη ημέρα ίσως χρειαστεί να το ξαναχτυπήσουμε λίγο στο μπλέντερ (ή μέσα σε βάζο). Ρίχνουμε όλα τα υλικά για τη σαλάτα σε ένα μπολ, εκτός από το ξύσμα, και τα ανακατεύουμε με λίγο από το ντρέσινγκ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο επιπλέον από πάνω. Γαρνίρουμε με ξύσμα λεμονιού.