Κλασικός ντάκος ή κουκουβάγια

Παραλλαγές υπάρχουν πολλές- καμιά όμως δεν έχει την απλότητα του κλασικού!

Food styling: Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 1 μερίδα)

1 ντομάτα πολύ ώριμη

Ρίγανη ξερή, κατά βούληση

3-4 κ.σ. ελαιόλαδο

1 κριθαροκουλούρα

100 γρ. ξινομυζήθρα

Αλάτι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Τρίβουμε σε ένα μπολ την ντομάτα και την αλατίζουμε. Προσθέτουμε ρίγανη και το μισό ελαιόλαδο. Ανακατεύουμε το μείγμα μας και το βάζουμε πάνω στην κριθαροκουλούρα. Τρίβουμε από πάνω με τα δάχτυλα την ξινομυζήθρα, πασπαλίζουμε πάλι με ρίγανη και περιχύνουμε με το υπόλοιπο ελαιόλαδο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk