Τις πρώτες μέρες του Ιουλίου θα αρχίσουν οι εμβολιασμοί στους κατάκοιτους συμπολίτες μας από ιδιώτες γιατρούς με το μονοδοσικό εμβόλιο της Johnson & Johnson, δήλωσε την Πέμπτη στον ΣΚΑΪ 100,3 ο γενικός γραμματέας Συντονισμού της Κυβέρνησης Θανάσης Κοντογεώργης, προσθέτοντας ότι  ήδη γίνεται ενημέρωση στους γιατρούς.

Για την πορεία των εμβολιασμών τόνισε ότι βρισκόμαστε σε ένα κάλο επίπεδο.

Εκτίμησε ότι μέχρι τέλος Ιουνίου 4,8 εκατομμύρια συμπολίτες μας θα έχουν κάνει μια δόση εμβολίου και 3,8 εκατομμύρια θα έχουν εμβολιαστεί πλήρως.

«Προσδοκούμε τις πρώτες εβδομάδες του Ιουλίου να εξακολουθήσει να είναι έντονη η συμμετοχή κάτι που θα επιδιώξουμε και τον υπόλοιπο μήνα» τόνισε  ο κ. Κοντογεώργης.

Επεσήμανε ακόμη ότι υπάρχει επάρκεια εμβολίων που είναι εξασφαλισμένη για το σύνολο του πληθυσμού σε περίπτωση που χρειαστεί τρίτη δόση.

Γώγος: Θα έχουμε εκ νέου πρόβλημα στα νοσοκομεία αν δεν εμβολιαστεί ο κόσμος

Ο εμβολιασμός είναι μονόδρομος, δεν θα πρέπει να υπάρξει χαλαρότητα και οι πολίτες πρέπει να συνεχίσουν να εμβολιάζονται με τον ίδιο ρυθμό δήλωσε από πλευράς του στον ΣΚΑΪ 100,3 ο καθηγητής λοιμωξιολογίας και μέλος της επιτροπής ειδικών Χαράλαμπος Γώγος.

Ανέφερε ότι το στοίχημα είναι να αποφύγουμε να έχουμε ανεμβολίαστους συμπολίτες μας στα νοσοκομεία, γιατί θα δημιουργηθεί εκ νέου πρόβλημα στο σύστημα υγείας και δεν θα εξυπηρετούνται οι καρκινοπαθείς και οι νεφροπαθείς ασθενείς.

Επεσήμανε ότι «πρέπει να αυξηθούν οι εμβολιασμοί στα νησιά καθώς και να υπάρξει διασύνδεση νησιών με μεγάλα νοσοκομεία».