Ρολάκια ομελέτας από ασπράδια αβγών με καπνιστό σολωμό

Την συνοδεύουμε με μια εξαιρετική σάλτσα γιαουρτιού και λάιμ.

Food styling: Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία-παρασκευή 20′, Αναμονή 1′

ΥΛΙΚΑ (για 3 μερίδες)

1 κ.σ. ελαιόλαδο

10 ασπράδια αβγών, καλά χτυπημένα

1 αβοκάντο σε φέτες

4 φέτες καπνιστού σολομού

Αλάτι, πιπέρι

Για τη σάλτσα

100 γρ. γιαούρτι 0%

50 γρ. μουστάρδα

Ξύσμα από 1 λάιμ

Λίγος χυμός λεμονιού

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ανακατεύουμε σε ένα μπολ, με έναν αβγοδάρτη, όλα τα υλικά της σάλτσας για να ομογενοποιηθούν.

Ρίχνουμε το λάδι σε ένα αντικολλητικό τηγάνι και το βάζουμε σε δυνατή φωτιά. Μόλις κάψει, προσθέτουμε τα ασπράδια, αλάτι και πιπέρι και χαμηλώνουμε την ένταση της φωτιάς στο μισό. Μόλις ξεκινήσει και ασπρίζει η επιφάνεια της ομελέτας, βάζουμε πάνω της, κατά μήκος και σε σειρές το ένα υλικό δίπλα στο άλλο, το αβοκάντο, τον σολομό και τη σάλτσα. Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε την ομελέτα να κρυώσει για 1 λεπτό. Την τυλίγουμε σε ρολό και τη βάζουμε πάνω σε ένα ξύλο κοπής. Την κόβουμε σε μικρές φέτες και σερβίρουμε.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk