Προετοιμασία 35′, Μαγείρεμα 50′

ΥΛΙΚΑ  (για 8 μερίδες)

2 κιλά αγκινάρες

1 μεγάλο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

200 γρ. ελαιόλαδο

2 κιλά αρνί

½ λίτρο λευκό κρασί

1 ματσάκι (1 φλ.) άνηθος

5-6 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Καθαρίζουμε τις αγκινάρες και τις κόβουμε στα τέσσερα. Τις βάζουμε σε νερό με λεμόνι για να μη μαυρίσουν.

Τσιγαρίζουμε το ξερό κρεμμύδι σε μια κατσαρόλα με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το κρέας μέχρι να πάρει χρώμα και σβήνουμε με το κρασί. Μαγειρεύουμε για περίπου μισή ώρα. Ρίχνουμε τις αγκινάρες, τον άνηθο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, αλάτι και πιπέρι και μαγειρεύουμε για άλλα 20 λεπτά.