Μαρουλοσαλάτα με ωμό αρακά και ντρέσινγκ από φινόκιο

Συμπληρώνεται από πολλά μυρωδικά και ένα αρωματικό ντρέσινγκ από φινόκιο.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Προετοιμασία 15’

ΥΛΙΚΑ (για 6-8 μερίδες)

1 μεγάλο μαρούλι, πλυμένο και κομμένο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο άνηθο

2 κ.σ. ψιλοκομμένο μάραθο

2 κ.σ. ψιλοκομμένα μυρώνια

8-10 φύλλα δυόσμου ολόκληρα ή ψιλοκομμένα

3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα

1 φλ. φρέσκο καθαρισμένο ωμό αρακά

Για το ντρέσινγκ

1/2 φινόκιο ψιλοκομμένο

80 ml ξίδι από λευκό κρασί

80 γρ. μέλι

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου κατά προτίμηση βιολογικού λεμονιού

1 κ.γ. ξύσμα ακέρωτου κατά προτίμηση βιολογικού πορτοκαλιού

1 κ.σ. χυμός λεμονιού

1 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

100 ml ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Ντρέσιγκ: Βάζουμε όλα τα υλικά στο μπλέντερ και τα χτυπάμε καλά. Αν το φινόκιο έχει πολλές ίνες,  το σουρώνουμε.

Βάζουμε όλα τα υλικά της σαλάτας σε ένα μπολ και περιχύνουμε με τη σάλτσα. Ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε σε σαλατιέρα.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk