Έτοιμο να κινητοποιήσει την Αστυνομία, τη Δικαιοσύνη, την Αρχή Ξεπλύματος Βρώμικου Χρήματος και το ΣΔΟΕ είναι το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη, προκειμένου να «χτυπήσει» το οργανωμένο έγκλημα.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Star το οργανωμένο έγκλημα δεν αντιμετωπίζεται μόνο από την αστυνομία καθώς είναι άφθονο με μαύρο χρήμα από παράνομες δραστηριότητες, που ξεπλένεται σε νομιμοφανείς επιχειρήσεις.

Σε τρία επίπεδα ο «πόλεμος» κατά του οργανωμένου εγκλήματος

  • 1. Αυστηρές ποινές σε μέλη του οργανωμένου εγκλήματος

Πρώτη προτεραιότητα είναι να γίνει πιο αυστηρή η ποινική αντιμετώπιση σοβαρών υποθέσεων που αφορούν στη δράση του οργανωμένου εγκλήματος.

Από τα 500 ονόματα που περιείχε το απόρρητο υπόμνημα που κατατέθηκε στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, στο σύνολό τους βρίσκονται εκτός φυλακής, παρά το γεγονός ότι όλοι τους βαρύνονται με σωρεία κακουργημάτων.

  • 2. Άμεση συνεργασία της ΕΛΑΣ με ΣΔΟΕ – Τελωνεία

Το οργανωμένο έγκλημα όπως είναι δομημένο σήμερα, αντιμετωπίζεται μόνο με συνεργασία πολλών υπηρεσιών, όπως είναι το ΣΔΟΕ, τα Τελωνεία κτλ, που μπορούν να βρουν το «μαύρο χρήμα» και το χρήμα που «ξεπλένεται» από διάφορες παράνομες δραστηριότητες, όπως λαθρεμπόριο καυσίμων, τσιγάρων, σωματεμπορίας.

Μέρος από αυτό το χρήμα διοχετεύεται και σε επίορκους κρατικούς λειτουργούς.

  • 3. Σαρωτικοί έλεγχοι της ΕΛ.ΑΣ για εκβιαστές καταστημάτων

Άρχισαν ήδη σαρωτικοί έλεγχοι της ομάδας αντιμετώπισης Οργανωμένου Εγκλήματος με τη βοήθεια ειδικών επίλεκτων υπηρεσιών, σε νυχτερινά κέντρα και δημοφιλή στέκια, με δεκάδες προσαγωγές και ξεκάθαρο μήνυμα ότι «Δε θα γίνει ανεκτή η δράση εγκληματικών ομάδων» και ότι το τοπίο θα καθαρίσει.

Ψάχνουν στην Πάτρα τους εκτελεστές του Τάσου Μπερδέση

Την ίδια στιγμή, στην Πάτρα αναζητούν οι αρχές την άκρη του νήματος για την εκτέλεση του πυγμάχου Τάσου Μπερδέση και «ξεσκονίζουν» το παρελθόν του και τις διασυνδέσεις του για να ανακαλύψουν το κίνητρο των πληρωμένων δολοφόνων.

Σύμφωνα πάντα με το Star, η αστυνομία «βλέπει» προσωπικό κίνητρο πίσω από την εκτέλεση του 39χρονου πυγμάχου καθώς οι εκτελεστές σχεδόν άδειασαν τη γεμιστήρα του καλάσνικοφ πάνω του, δείχνοντας το μένος που είχε για εκείνον ο ηθικός αυτουργός.

Ο Τάσος Μπερδέσης σύμφωνα με πληροφορίες είναι ένας από τους 500 που βρίσκονται στη λίστα Χρυσοχοΐδη όμως σύμφωνα με το Star ο ρόλος του φέρεται να ήταν «περιφερειακός».

Έτσι εκτιμούν πως αυτός που έδωσε την εντολή για να τον βγάλουν από τη μέση, φοβόταν πως ο πυγμάχος κάτι ήξερε και ήθελε να του κλείσουν το στόμα.