Σούπα αρακά

Δροσερή και εύκολη, ευωδιάζει δυόσμο. Είναι ιδανική και για το lunch box μας.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Αναστασία Αδαμάκη

Προετοιμασία 15′ (5′ αν χρησιμοποιήσουμε κατεψυγμένο αρακά), Μαγείρεμα 25′

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

1 κ.σ ελαιόλαδο (+ επιπλέον για το σερβίρισμα, προαιρετικά)

1 μεσαίο κρεμμύδι ξερό, ψιλοκομμένο

1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο

60 γρ. πατάτα καθαρισμένη και κομμένη σε κύβους

450 γρ. αρακά φρέσκο καθαρισμένο (ή κατεψυγμένο)

700 ml ζωμό λαχανικών σπιτικό ή από βιολογικό κύβο

Τα φύλλα από 1/2 ματσάκι δυόσμο ψιλοκομμένα

70 γρ γιαούρτι στραγγιστό

50 ml χυμό λεμονιού

1 κ.γλ. ξύσμα ακέρωτου λεμονιού

Αλάτι

Φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε μέτρια προς δυνατή φωτιά. Σοτάρουμε τα κρεμμύδια ανακατεύοντας και προσθέτουμε την πατάτα και το 1/3 του αρακά. Ανακατεύουμε. Προσθέτουμε τον ζωμό και μισοσκεπάζουμε την κατσαρόλα. Αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια φωτιά για περίπου 15′-20′ μέχρι να μαλακώσουν καλά οι πατάτες. Προσθέτουμε τον υπόλοιπο αρακά και τον δυόσμο και σιγοβράζουμε για άλλα 5′. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και πολτοποιούμε με το μπίμερ ή σε μπλέντερ. Ανακατεύουμε μέσα το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα του λεμονιού. Αλατοπιπερώνουμε.

Τρώγεται ζεστή ή κρύα (αν τη φάτε κρύα, θα χρειαστείτε επιπλέον ζωμό για να αραιώσει λίγο).

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk