H Λένα Δροσάκη φωτογραφίζεται στην άκρως εντυπωσιακή αίθουσα εκδηλώσεων του Εθνικού Θεάτρου στο ιστορικό Κτίριο Τσίλλερ µε τους τρεις βαρύτιµους πολυελαίους και το αρχοντικό τζάκι. Φοράει ένα µοναδικό κοστούµι από την παράσταση του 2013 «Γκόλφω» σε σκηνοθεσία Νίκου Καραθάνου µε ενδυµατολόγο την αξέχαστη Ελλη Παπαγεωργακοπούλου. Οι άνθρωποι του Εθνικού Θέατρου θέλησαν να τιµήσουν τη µνήµη της µέσα και από αυτό το πρότζεκτ. Υστερα φωτογραφίζονται η Στεφανία Γουλιώτη, η Λένα Παπαληγούρα, η Λουκία Μιχαλοπούλου, αλλά και ο Οδυσσέας Παπασπηλιόπουλος, ο Χρήστος Χατζηπαναγιώτης, ο Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, ο Πάνος Μουζουράκης και η Σεσίλ Μικρούτσικου.

Οι άνθρωποι του Εθνικού Θεάτρου για πολλές ηµέρες δούλεψαν πυρετωδώς µαζί µε την καταξιωµένη ενδυµατολόγο Ιωάννα Τσάµη για την πραγµατοποίηση αυτής της απαιτητικής φωτογράφισης. Πρόκειται για µία σύλληψη από την καλλιτεχνική διευθύντρια του Εθνικού Θεάτρου Ερι Κύργια που προτάθηκε στο ΒΗΜΑgazino. H έµπνευση έρχεται για να τιµήσει την επέτειο από τα 200 χρόνια της Παλιγγενεσίας σε µια λογική mix & match σαν αυτή άλλωστε που επικράτησε στα πρώτα χρόνια της Ανεξαρτησίας, τότε που η φουστανέλα συνδυαζόταν µε τα «φράγκικα ρούχα».

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», η Ερη Βαρδάκη συνομιλεί με τους καταξιωμένος πρωταγωνιστές για την αξία της μεταμόρφωσης μέσω του θεατρικού κοστουμιού, ενώ οι άνθρωποι του ιστορικού βεστιαρίου του Εθνικού Θεάτρου θυμούνται ιστορίες από την ένδοξη πορεία του.

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί με το «Βήμα της Κυριακής»