Σαλάτα με αβοκάντο, φράουλες και ψητό μανούρι

Food styling Καρολίνα Δωρίτη Φωτογραφία Νίκος Παλιόπουλος

Η οξύτητα της φράουλας την κάνει ιδανικό υλικό για τις σαλάτες και το ντρέσινγκ τους.

Προετοιμασία Ψήσιμο 20′ – 30′

ΥΛΙΚΑ (για 4 – 6 μερίδες)

2 φέτες μανούρι πάχους 1-1½ εκ.

3 φράουλες, σε φέτες

2 κ.σ. μπαλσάμικο

300 γρ. ανάμεικτα μαρούλια χοντροκομμένα με τα χέρια (υπάρχουν και έτοιμα στα σουπερμάρκετ σε σακούλες)

2 φρέσκα κρεμμυδάκια, ψιλοκομμένα

½ φινόκιο, σε πολύ λεπτές φέτες

2-3 κ.σ. άνηθος ψιλοκομμένος

1 αβοκάντο σε κύβους ανακατεμένο με 2 κ.σ. χυμό λεμονιού

½ κ.σ. μαύρο σουσάμι

Για το ντρέσινγκ

250 γρ. φράουλες

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

70 ml ελαιόλαδο

2 κ.σ. χυμός πορτοκαλιού

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Βάζουμε τις φέτες του τυριού πάνω σε λαδόκολλα.

Πάνω από το μανούρι τοποθετούμε τις τρεις κομμένες φράουλες. Περιχύνουμε την κάθε φέτα με 1 κ.σ. μπαλσάμικο και τρίβουμε μαύρο πιπέρι. Τυλίγουμε καλά με τη λαδόκολλα και ψήνουμε για 20-30 λεπτά, μέχρι να λιώσουν σχεδόν οι φράουλες πάνω από το τυρί.

Χτυπάμε όλα τα υλικά για το ντρέσινγκ στο μπλέντερ. Αν το θέλουμε πιο ρευστό, προσθέτουμε λίγο νερό και ξαναχτυπάμε στο μπλέντερ. Σουρώνουμε.

Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το σουσάμι, σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με λίγο ντρέσινγκ. Βάζουμε από πάνω το ζεστό τυρί και περιχύνουμε με λίγο επιπλέον ντρέσινγκ. Πασπαλίζουμε με μαύρο σουσάμι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
Σίβυλλα
Helios Kiosk