Νιόκι γκρατινέ με κολοκύθι και καρότο

Νόστιμο πιάτο έτοιμο στο πι και φι.

Food styling Μάκης Γεωργιάδης, φωτογραφία: Ακης Ορφανίδης

Προετοιμασία 10΄, Μαγείρεμα 10΄, Ψήσιμο 5΄

ΥΛΙΚΑ (για 4 μερίδες)

80 γρ. ελαιόλαδο

1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδου, ψιλοκομμένη

250 γρ. κολοκυθάκια, σε λεπτά μπαστούνια

180 γρ. καρότα, σε λεπτά μπαστούνια

200 γρ. σπιτικός ζωμός λαχανικών ή φτιαγμένος με βιολογικό κύβο

800 γρ. νιόκι πατάτας

80 γρ. παρμεζάνα

Αλάτι, πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Ζεσταίνουμε σε μια αντικολλητική κατσαρόλα το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο μέχρι να μαραθούν. Προσθέτουμε τα λαχανικά και τον ζωμό και μαγειρεύουμε για 5 λεπτά. Παράλληλα, βράζουμε τα νιόκι σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία τους. Τα βγάζουμε από το νερό με μια τρυπητή κουτάλα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τα λαχανικά. Συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά και μοιράζουμε τα νιόκι σε 4 μικρά, αντικολλητικά πυρίμαχα μπολ. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα.

Βάζουμε τα νιόκι στον φούρνο για 5 λεπτά, μέχρι να ροδίσει το τυρί. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
Helios Kiosk