Τοστ με αβοκάντο, σπανάκι και αβγό

Μια εξαιρετική υγιεινή πρόταση για το πρώτο γεύμα της ημέρας.

Food styling Καρολίνα Δωρίτη, φωτογραφία: Αναστασία Αδαμάκη

 

ΥΛΙΚΑ

2 μεγάλες φέτες ψωμιού της αρεσκείας μας

1 ώριμο αβοκάντο

Λίγο χυμό λεμόνι

2 αβγά βραστά

6-8 φύλλα σπανάκι μπέιμπι

1 κουτ. γλ. παπαρουνόσπορο

Λίγη μαγιονέζα

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ

Βράζουμε τα αβγά όπως τα προτιμάμε. Καθαρίζουμε το αβοκάντο, αφαιρούμε το κουκούτσι, το κόβουμε σε φέτες και πάνω τους στύβουμε λίγο χυμό λεμόνι για να μη μαυρίσουν. Τοποθετούμε όμορφα τις φέτες του αβοκάντο πάνω στο ψωμί. Πάνω σε κάθε φέτα βάζουμε 3-4 φυλλαράκια σπανάκι, λίγη μαγιονέζα και από πάνω 1 αβγό, το οποίο το κόβουμε στη μέση. Προσθέτουμε αλατοπίπερο και λίγο παπαρουνόσπορο.

Ακολουθήστε στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, από
Γευσιγνώστης
ΒΗΜΑτοδότης
Σίβυλλα
  • Η Καλντέρα η επιλογή να εκδράμουν αυτές τις άκρως επικίνδυνες ημέρες, με τη μετάλλαξη Ομικρον να σαρώνει τα πάντα, στην αγαπημένη... ΣΙΒΥΛΛΑ |
Helios Kiosk