Είχε πάντα μια ξεχωριστή σχέση με το ελληνικό κοινό η Πενέλοπε Κρουζ. Σαφώς και έπαιξε ρόλο το γεγονός ότι νωρίς στην καριέρα της υποδύθηκε μια συμπατριώτισσά μας στο «Μαντολίνο του Λοχαγού Κορέλι» (2001), αφήνοντας μάλιστα τις καλύτερες εντυπώσεις με την απλότητα και τη φιλική συμπεριφορά της στους κατοίκους της Κεφαλλονιάς όπου είχαν πραγματοποιηθεί τα γυρίσματα της ταινίας. Μελαχρινή, χαριτωμένα όμορφη, χωρίς όμως να γίνεται απειλητικά σέξι, με μεσογειακά χαρακτηριστικά, άφηνε το περιθώριο στις γυναίκες να ταυτιστούν μαζί της και στους άνδρες να την ποθούν λελογισμένα. Το ότι παντρεύτηκε στην πορεία και μια άλλη αδυναμία των εγχώριων σινεφίλ, τον συμπατριώτη της Χαβιέ Μπαρδέμ, ήταν απλώς το κερασάκι στην τούρτα.

Η 47χρονη σταρ του σινεμά συμμετέχει αυτή την περίοδο στα γυρίσματα της νέας ταινίας του μέντορά της, Πέδρο Αλμοδόβαρ. Το φιλμ θα λέγεται «Madres Paralelas» («Παράλληλες Μητέρες»).

Στο ΒΗΜΑgazino που κυκλοφορεί μαζί με το «Βήμα της Κυριακής», ο Γιώργος Νάστος συμπεραίνει ότι ο ρόλος αυτός της ταιριάζει, διότι η μητρότητα αποτελεί τεράστια προτεραιότητα για εκείνη και έχει πει πολλές φορές σε συνεντεύξεις της πόσο άλλαξε όταν απέκτησε παιδιά: «Οταν ήμουν μικρότερη, η γνώμη των άλλων είχε φοβερή βαρύτητα για εμένα, μόλις έγινα μητέρα κατάλαβα ότι υπήρχαν και πιο σημαντικά πράγματα. Για εμένα αυτή είναι η πιο σημαντική αποστολή στη ζωή μου και θα ήθελα να τη φέρω εις πέρας όσο πιο ολοκληρωμένα γίνεται».

Διαβάστε περισσότερα στο BHMAgazino που κυκλοφορεί εκτάκτως τη Μ. Παρασκευή με το «Βήμα της Κυριακής»